« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

9 stvari kojih se morate riješiti iz kuće

Riješit ćete se negativne energije koja bi vam mogla pokvariti užitak ako bacite ove viškove koje svi imamo u svom domu

Riješite se onoga što nećete nositi
Riješite se onoga što nećete nositi (Arhiva)
Više o

proljetno čišćenje

,

obrnuta kuća

,

stare stvari

Čist i uredan dom će vas, za početak, razveseliti kad uđete u njega, a s druge strane riješit ćete se negativne energije koja bi vam mogla pokvariti užitak ako bacite ove viškove koje svi imamo u svom domu.

Proljetno čišćenje doma

Boce - staklene i plastične boce treba reciklirati, a ako nemate mjesta u ormarićima, možda su za to djelomično krive i boce s pićima. Odmah pripremite one prazne, na drugima provjerite rok trajanja, a ona pića koja su pri kraju i mislite da vam ne trebaju ispraznite i odnesite sve u spremnike za sta

Četkice za zube - redklo.ovna zamjena četkice za zube mora biti na listi, a osnovno je pravilo da se treba zamijeniti nakon tri mjeseca korištenja.

Hrana - namirnice koje su se sakrile na policama hladnjaka ili u ormarićima, a istekao je njihov rok trajanja. Nemate li vremena, izbacite makar sve ono opasno iz hladnjaka i napravite mjesta za svježu hranu.

Iznošene cipele - koliko god ih volite ili imaju kakvu sentimentalnu vrijednost, nemojte ih čuvati u ormaru ukoliko nisu za nošenje. Cipele lako zauzmu ormar, a ponekad se pokoji dobar par zbog toga sakrije pozadi i ne nosite ih iako su još uvijek dobre.

Lijekovi - opasni su ako im je istekao rok trajanja ili ih niste čuvali prema uputama. U svakom slučaju, riješite ih se na propisan način, primjerice odnesite u ljekarnu.

Stara odjeća - ako nešto ne nosite godinu dana, vrijeme je da se riješite toga. Dajte si malo truda ovih dana, uredite makar jedan ormar i donirajte ili poklonite ono što vam ne treba. Nemojte zaboraviti na manje komade poput iznošenog donjeg rublja, starih grudnjaka ili rasparenih čarapa.

Šminka - svaki komad make upa kojem je istekao rok trajanja ozbiljna je prijetnja vašem zdravlju jer primjerice može izazvati ozbiljne alergijske reakcije i druge zdravstvene probleme. Stoga što prije pročistite ladicu ili kozmetičku torbicu.

Vrećice - plastične vrećice itekako su loše za okoliš jer im treba dug niz godina da bi se razgradile. Odbačene vrećice opasnost su i za životinje, a malo ih tko reciklira. Možda ste i vi među onima koji su sakupili bespotrebnu kolekciju. Riješite ih se i ubuduće radije koristite platnene ili papirnate. Platnene su dugoročno odlična opcija jer se mogu prati i dovoljno ih je imati nekoliko komada.

Žičane vješalice - ako ste nosili odjeću na kemijsko čišćenje, dobili ste je natrag lijepu i čistu na žičanoj vješalici koja vjerojatno od tada u ormaru - zauzima mjesto. To su priručne vješalice i dugoročno nisu dobre za vješanje odjeće pa ih bolje odmah bacite.

29.04.2017. 15:40:00
Novi komentar
nužno
nužno