« Iza ogledala
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
COOL

8 zemalja u koje treba pobjeći ako započne Treći svjetski rat

U slučaju izbijanja novog značajnog sukoba, koje bi to bile zemlje u kojima bi se moglo pronaći utočište po logici da će biti najmanje izložene?

Ako Trump i Kim Jong-un polude, evo gdje treba bježati
Ako Trump i Kim Jong-un polude, evo gdje treba bježati (Arhiva)
Više o

teorije zavjere

,

Treći svjetski rat

,

zemlje

Treći svjetski rat možda nikada nije bio bliži, jer uz sve terorističke ideje širom svijeta i prilično nezgodan način komunikacije i odlučivanja Donalda Trumpa, ne bi bilo pretjerano čudno da nuklearne gljive počnu nicati zemaljskom kuglom... jer teorije zavjere vrlo često postaju istina.

I što onda? Nismo baš u najboljem kvartu, gotovo je sigurno da bi se bilo kakav svjetski sukob brzo prelio i na nas, pa evo liste osam zemalja koje bi, po različitim kriterijima, trebale biti pošteđene, što ih čini idealnim mjestom za bježanje. 

Evo popisa koje je kompilirala stranica Express.uk

Butan - zemlja se nalazi između Kine i Indije, okružena je planinama, te je idealna destinacija za one koji vole prirodu i čist zrak. Butanci su među najnaprednijim zemljama po mjerama o očuvanju prirode, pa je vlada odlučila da će najmanje 60 % zemlje ostati prekriveno šumama. Također, svaki mjesec na jedan dan zabranjuju vožnju automobila. 

Čile - grad Punta Arenas u Čileu najudaljenija je točka na svijetu od bilo koje države koja posjeduje nuklearno oružje.  

Fidži - ovaj je otok u Tihom oceanu udaljen je od velikih gradova, tvornica i industrijskih centara, nalazi se daleko od potencijalnih izvorišta sukoba, a okružen je čistim morem te ima bogatu poljoprivrednu proizvodnju.

Grenland - iako klima predstavlja veliki izazov za one koji ne vole naročito hladnoću, zemlja dalekog sjevera bi ostala pošteđena ratnih vihora, s obzirom da je 81% površine prekriveno ledom.

Island - radi se o jednoj od najmiroljubivijih zemalja svijeta. Iako islandska klima i nije najugodnija na svijetu, jer se temperatura rijetko penje iznad 15 stupnjeva, zemlja obiluje brojnim prirodnim ljepotama.

Malta - u slučaju sukoba vjerojatno bi ostala netaknuta, a nudi ugodnu klimu i okoliš.

Novi Zeland - po miroljubivosti su ravni Islandu, a uz to imaju i vrlo ugodnu i blagu klimu. Udaljeni su od žarišta ratnih sukoba, a gospodarstvo im je samodostatno.

Švicarska - bogata, čista zemlja, a i u povijesti je znala ostati izvan svjetskih sukoba, te će vjerojatno tako i ostati.

13.08.2017. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno