« Najave & Događanja
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ŠAROLIK PROGRAM

7. Britanski dani u Zagrebu uz curling i multimedijalni party

Britanske vrijednosti u Zagrebu će se promovirati narednih 12 dana vrlo šarolikim programom

Curling
Curling (Getty Images)
Više o

zagreb-info

,

curling

,

britanski dani

Veleposlanik David Blunt otvorio je 7. Britanske dane u Zagrebu koji su počeli projekcijom filma "Kraljev govor" u kinu CineStar Branimir Centar, prenosi Hina.

Film oslikava britanske vrednote, rekao je veleposlanik Blunt i rekao da je ponosan što predstavlja svoju kraljicu u RH. Film prikazuje snagu pojedinca, hrabrost, podršku i timski rad, rekao je Blunt te izrazio nadu da će film osvojiti mnogo Oscara.

Hrvatsku udrugu za pomoć osobama koje mucaju "HINKO Freund" predstavio je Vladislav Hinšt, a počasni gost bio je i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić. "Ako se treba narugati hendikepirani su oni koji se rugaju, a ne djeca koja mucaju", rekao je Bilić.

Ekranizacija priče o britanskom kralju Georgeu VI., koji je prevladao govornu manu i strah od javnog nastupa, film "Kraljev govor" nominiran je za 12 Oscara, a u Zagrebu je prikazan premijerno kao uvod u šaroliku 12-dnevnu britansku manifestaciju.

U srijedu će veleposlanstvo Velike Britanije i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj predstaviti najnoviji "twinning" projekt, kojega je svrha poboljšati regulatorni sustav u Hrvatskoj radi postizanja boljih poslovnih rezultata.

Multimedijalni party

Središnji događaj Britanskih dana bit će multimedijalni party "Love & Money" (Ljubav i novac) u četvrtak u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma gdje će projekcijom biti prikazano 50 "ikona" britanske kreativne industrije.

London je izabran za domaćina Olimpijskih i paraolimpijskih igara 2012., pa će 9. veljače biti posvećen sportu. Tom prigodom veleposlanik Blunt i djelatnici britanskog veleposlanstva okušat će se u paraolimpijskom sportu sjedeće odbojke te sa Saborskim zastupnicima zaigrati "curling", popularni škotski sport.

Curling će biti najava proslave obljetnice rođenja škotskog pjesnika Roberta Burnsa te će njemu biti posvećena tradicionalna svečana večera u hotelu Regent Esplande kojom će završiti Britanski dani. Samu večer zvucima gajda, harmonike i violine na Cvjetnome trgu i Trgu bana Jelačića najavit će škotski gajdaš i skupina Wullie Fraser Ceilidh u subotu, 12. veljače.

01.02.2011. 20:42:40
Novi komentar
nužno
nužno