« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KLINCI NA BLOGU

6 najutjecajnijih mladih blogera

VIDEO - Saznajte koji su si klinci već stvorili ime u online svijetu pisanjem blogova o raznim zanimljivim temama

Tavi Gevinson
Tavi Gevinson (Getty Images)
Više o

blog

,

blogeri

,

Tavi Gevinson

,

bloger

,

The Help

,

rabljeni udžbenici

,

Britanac

,

afera Ina

,

30. kolovoza

Slanje SMS poruka, pisanje blogova i prisutnost na društvenim mrežama klincima je danas normalno poput disanja i gledanja crtića, piše Woman'sDay. Skoro svako dijete koje ima pristup internetu ima i online život, a neki od njih izdigli su se iz mase, privukli tisuće sljedbenika i postali vrlo utjecajni iako još nisu proslavili ni 21. rođendan.

Tavi Gevinson
Autorica poznatog bloga o modi "Style Rookie", ima samo 14 godina, a blog je počela pisati 2008. inspirirana fotografijama s modnih pista. Pisala je o vlastitom stilu i komentirala odjevne kombinacije poznatih, od Lady Gage do filmskih zvijezda. Ima preko četiri milijuna čitatelja, dobiva pozivnice za prve redove modnih revija, a dizajneri s nestrpljenjem čekaju što će tinejdžerka napisati o njihovim novim kolekcijama.

>>Tinejdžerka kritikama uzdrmala modni svijet

Julie Zeilinger
Učenica osmog razreda Julie Zeilinger na internetu je u sklopu školskog projekta tražila informacije o feminizmu. Primijetila je da ne postoji online zajednica za mlade feministkinje te ju je odlučila sama pokrenuti. Danas 17- godišnja Julie osnivačica je i glavna urednica bloga Fbomb koji okuplja tinejdžerke iz cijelog svijeta.

Stephen Yellin
Mladić koji od 13. godine strastveno prati politička zbivanja u dobi od 15 godina počeo je pisati blog za Daily Kos, liberalnu političku virtualnu zajednicu s 2,5 milijuna posjetitelja mjesečno. Pod imenom MrLiberal, Stephen je komentirao dnevna politička zbivanja, pratio guvernerske izbore diljem zemlje, a nije propustio pisati ni o predsjedničkim izborima. Već je započeo političku karijeru u svom gradu.

>>Isplati se biti na YouTubeu

Stanislaw "Stas" Gunkel
Predsjednički izbori 2008. potaknuli su tada 7-godišnjeg Stanislawa da počne pisati blog kako bi podržao Baracka Obamu. Inspiriran blogovima roditelja, Stas je pokrenuo "Report from Planet Stas" kojim pokriva teme za odrasle poput alternativnih izvora energije, rata u Iraku i visoke politike. Obama mu je neposredno prije izbora poslao poruku u kojoj je pisalo da "nastoji činiti razliku gdjegod može".

Brian Stelter
Anonimni blog TVNewser prije nekoliko je godina uznemirio medije jer je 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu pisao o zbivanjima u američkoj televizijskoj industriji. Iznenađenje je bilo veliko kad se uspostavilo da "bibliju o TV postajama" piše 18-godišnji školarac Brian Stelter koji je kasnije dobio posao u New York Timesu.

Bryan Grey-Yambao
Veliki ljubitelj mode Bryan Grey-Yambao uz Tavi Gevinson vjerojatno je najutjecajniji mladi bloger u modnom svijetu. Blog Bryanboy pokrenuo je u dobi od 17 godina kada je počeo pisati osvrte na modne revije i kritike novih kolekcija te davati vlastite modne savjete. Proslavljeni dizajner Marc Jacobs po njemu je nazvao jednu torbu, a Bryan je navodno poslužio kao muza za dva oglasa Fendija.

12.09.2010. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno