« Život
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
EHHH...

5 trikova za bolji mobitel

Da bi vam mobilni uređaj dugo radio kako treba, trebali biste paziti na nekoliko stvari

Da bi vam radio bolje...
Da bi vam radio bolje... (Arhiva)
Više o

popravak

,

mobitel

Mobitel vam treba svakodnevno i to, više manje, cijeli dan... dobro, zapravo vam baš i ne treba, ali ga stalno imate u rukama. Naravno, kad ga toliko gnjavite, nije ni čudo da obično malo počinje zastajkivati i ne ide mu baš kao inače....

Da bi vam mobilni uređaj dugo radio kako treba, trebali biste paziti na nekoliko stvari. Donosimo pet trikova uz koje će vam mobitel raditi kao da je nov.

Aplikacije ažurirajte samo putem Wi-Fi mreže - aplikacije je potrebno redovito ažurirati, ali to ne biste trebali činiti kada je uređaj spojen na mobilne podatke. Neke apliakcije su prilično velike i mogu vam vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona. Prema tome, pripazite da je mobitel spojen na Wi-Fi mrežu kada ažurirate aplikacije.

Nemojte puno ažurirati i nadograđivati - možda vam to nije logično, ali ako vaš mobitel nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu ga zapravo usporiti. Uz to, ako vam je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.

Nemojte uređaj izlagati ekstremnim temperaturama - ako je uređaj izložen ekstremno vioskim ili niskim temperaturama, baterija će vam se prebrzo potrošiti, piše BrightSide. Prema tome, pripazite da vam uređaj ne bude izložen izravno sunčevoj svjetlosti, a nemojte ga ostavljati i na izrazito niskim temperaturama.

Ponovno pokrenite mobitel 3 puta tjedno - da bi mobitel radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom tjedno. Dok koristimo mobitel i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi uređaj radio brže, potrebno ga je restartati barem tri puta tjedno.

Uključite uštedu podataka u Chromeu - prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebali biste uključiti uštedu podataka u Chromu. Naime, ta postavka komprimira stranice koje gledamo za 30%, a videozapise za 50%. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u postavkama pretraživača.

18.12.2021. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.12.2021. 17:31
    meni se ubrza kad ga ugasim upalim imam dosta plikacija
Novi komentar
nužno
nužno