objavljeno 29.04.2016. 09:01:00
PRIMJENITE

5 savjeta za mršavljenje bez dijete

Mršavljenje bez dijete nije samo mokri san svih s viškom kilograma već stvarnost koju možete živjeti i vi ako primjenite ove savjete

Nije potrebna dijeta da biste voljeli svoju vagu
Nije potrebna dijeta da biste voljeli svoju vagu (Shutterstock)

Mršavljenje bez dijete zvuči kao nemoguća misija većini ljudi koji muku muče s viškom kilograma, no zapravo to može biti problem samo onima koji imaju drugu muku - nedostatak samokontrole.

Naime, dovoljno je usvojiti nekoliko zdravih navika koje će vam u nekoliko mjeseci dokazati da su dobre - skinut ćete nekoliko kilograma bez ikakve dijete, pa da vidimo kojih je to pet zlatnih savjeta

Grickalice - nisu zabranjene, štoviše, poželjne su kao međuobrok, no naravno ne čips ili nešto slično što ćete kupiti u trgovini, već voće, suho voće, jogurt, lagani smoothie i slično.

Juhe - juhe su čudo, bez šale, a naročito ako ih uvijek kuhate sami. Znat ćete što jedete, napunit ćete se vitaminima i mineralima, a dokazano je da se nakon juhe pojede i 40 posto manje glavnog jela i priloga. 

Raznovrsna prehrana - svi imamo tendenciju standardizirati prehranu kod kuće i na poslu na nekoliko jela koja s lakoćom pripremamo ili naručujemo bez grižnje savjesti, a zapravo bi trebali poraditi na raznovrsnosti svoj jelovnika i uključiti što više voća, povrća i ribe.

Salate - one su dvosjekli mač, jer ma koliko vi zdravih namirnica s malo kalorija stavili u zdjelu, sve će biti uzalud ako to prelijete nekim kupovnim umakom prepunim šećera i aditiva. Znači, salate da, ali umak napravite sami, kako bi točno znali što jedete.

Voda - recept je jednostavan, prije svakog jela treba popiti veliku čašu vode i opet ćete pojesti manje, unijeti manje kalorija i na taj način lagano gubiti višak kilograma.

Eto, ukratko - natjerajte se na promjenu načina na koji jedete i doživljavate hranu, pripremajte je sami od svježih sastojaka i željena linija neće biti nedostižna, upravo suprotno.

29.04.2016. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/5-savjeta-za-mrsavljenje-bez-dijete/97848/