« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE :)

5 razloga za kupovinu polovnog računala

Ako želite uštedjeti značajan iznos koji će vam ostati u kućnom budžetu i za neke druge namjene osim za kupnju računala, tada ćete željeti porazmisliti o kupnji polovnog računala

Rabljena računala se u nekim slučajevima jako isplate
Rabljena računala se u nekim slučajevima jako isplate (Arhiva)
Više o

računala

,

prednosti

,

polovna računala

Koliko vam se isplati kupnja polovnog računala u odnosu na kupnju novog? Naravno, uvijek je sve bolje kupiti novo. Pod uvjetom da vas nije briga za novce jer ih imate dovoljno, pa i više od toga. Ipak, ako želite uštedjeti značajan iznos koji će vam ostati u kućnom budžetu i za neke druge namjene osim za kupnju računala, tada ćete razmisliti o kupnji polovnog računala.

Evo nekih prednosti koje možete ostvariti pri takvoj kupnji:

1) Ušteda i više od 50% uz iste performanse

Pri kupnji polovnog računala možete uštedjeti više od 50% iznosa kojeg biste inače dali za kupnju novog računala, s tim da s polovnim računalom možete dobiti iste performanse (ili neznatno slabije) u odnosu na neko novo u istoj klasi.

2) Vijek trajanja

Polovna računala obično su stara tek 1-3 godine, što znači da vam mogu još služiti barem toliko (uz minimalno održavanje i razumnu uporabu).

3) Kompatibilnost sa starijim programima

Na polovnim računalima obično je instaliran operativni sustav prethodne generacije. Primjerice, umjesto aktualnih Windows 10 instaliran je Windows 8 ili 7. Što znači da ćete na njima bez problema moći pokrenuti starije igre i programe za koje nemate najnoviju licencu.

4) Idealno za djecu i početnike

Ako želite kupiti računalo kojim će se koristiti vaše dijete te njime učiniti prve korake u svijet IT tehnologije, tada neće željeti platiti veliki iznos za računalo koje bi ono svojom nepažnjom ili neznanjem moglo oštetiti. Slično kao i kod kupnje automobila, kupnja polovnog računala idealan je izbor za početnike koji se to tek uče koristiti.

5) Garancija

Kupnjom polovnog računala u specijaliziranom dućanu dobit ćete garanciju od 12 mjeseci - što je često isti vijek garancije koju biste dobili i za kupnju novog računala. Na taj način možete odbcaiti sve strahove i sumnje da vam polovno računalo neće raditi, da će biti neispravno i slično.

Više savjeta potražite na stranicma rabljena-racunala.hr

19.05.2017. 09:32:00
Novi komentar
nužno
nužno