« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana
NAJAVE

5. Noć cirkusa u Zagrebu

17. 18. i 19. studenog očekuje nas peta po redu Noć Cirkusa (La Nuit du Cirque), međunarodni događaj koji slavi cirkus u svim njegovim aspektima

5. Noć cirkusa
5. Noć cirkusa (Arhiva)
Više o

5. Noć cirkusa

Noć Cirkusa predstavlja ujedinjujući i svečani trenutak zaustavljen u srcu jeseni, priliku da zajedno podijelimo vitalnost i raznolikost ove odlučne, popularne i zahtjevne umjetnosti - ističući predanost cirkusa društvenim i ekološkim borbama, kao i njegovu međukulturalnu i međugeneracijsku dimenziju.

Peto izdanje Noći Cirkusa oslikava raznolikost suvremene cirkuske kreacije koja će, tijekom ovog izdanja, pričati priču o umjetnosti u trajnoj promjeni, savršeno otvorenoj ključnim pitanjima koja oblikuju društvene rasprave.

Kroz tri dana Noći cirkusa u Zagrebu, na lokacijama Knjižnice Marije Jurić Zagorke i Pogona Jedinstvo, publika će moći uživati u izvedbama domaćih i inozemnih umjetnika i umjetnica koji_e izvedbeno obrađuju teme društvene izoliranosti, neuroraznolikosti, međukulturalne povezanosti žena i generacijsko nasljeđe cirkuskog umjetnika. Uz izvedbeni program tu su, već tradicionalno, izložba tematski vezana uz cirkus i
radionica za lokalne cirkuske umjetnike_ce.

Ulaz na sve izvedbe je besplatan, a dobrovoljna donacija je uvijek dobrodošla!

Noć Cirkusa u Zagrebu organizira Cirkorama u suradnji s Knjižnicom Marije Jurić Zagorke i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade POGON. 

08.11.2023. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno