« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SJAJNO!

5 najzanimljivijih kina svijeta koja nude puno više od filma

Zgrabite kokice, opustite se i pobjegnite od stvarnosti uz film na zadivljujućim lokacijama kao što su drevna gladijatorska arena, šarmantne kamp kućice koje koriste solarnu energiju ili predivna luka uz more

Pulska Arena među 5 na svijetu
Pulska Arena među 5 na svijetu (Arhiva)
Više o

putovanja

,

kino

,

Arena Pula

,

svjetska kina

Zaboravite na pretraživanje televizijskih kanala i platforma za online gledanje filmova i provedite nezaboravnu filmsku noć u nekom od najneobičnijih svjetskih kina. Od staromodnih, glamuroznih filmskih palača do modernih chic lokacija s vrhunskim sustavima za zabavu, Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještaja za boravak, otkriva kako jedan od pet svjetskih putnika planira odabrati destinaciju za odmor zbog toga što je ta lokacija set omiljenog televizijskog programa, serije ili filma koje su nedavno gledali. Pa zašto ne otići na izlet i posjetiti neke od najneobičnijih velikih zaslona i uživati u potpuno drugačijem iskustvu gledanja filmova?

Zgrabite kokice, opustite se i pobjegnite od stvarnosti uz film na zadivljujućim lokacijama kao što su drevna gladijatorska arena, šarmantne kamp kućice koje koriste solarnu energiju ili predivna luka uz more.

Kino Castro - San Francisco, SAD

Kino Castro izgrađeno je 1922. godine, a još 1976. godine proglašeno je kao mjesto koje se mora posjetiti u San Franciscu kao jedna od rijetkih kino dvorana u SAD-u koje rade još od 1920-ih godina.

Kino je još uvijek u vlasništvu obitelji osnivača, a elegantno uređeno Castro kino/kazalište domaćin je i raznih događanja, festivala i nastupa. Danas je ovo kino poznato kao kulturno i političko središte LGBTQ zajednice jer su se na ovoj lokaciji među prvima prikazivali LGBTQ filmovi još od 1970-ih.

Gdje odsjesti: Nakon izleta u Castro, ljubitelji filma mogu odsjesti u Hotel Rex San Francisco koji je uređen u stilu dvadesetih godina prošlog stoljeća. Ovaj boutique hotel nudi šarmantne i elegantne sobe za odmor, a s lokacije možete krenuti u istraživanje San Francisca. Booking.com putnici preporučuju i da probate odličnu hranu u lokalnim restoranima.

Orange Kino Club - Peking, Kina

Smješten u Pacific Shopping centru, Orange Kino Club je jedna od najekskluzivnijih kino dvorana u Kini koje gledateljima pruža luksuzno i ​​jedinstveno filmsko iskustvo. Robert Majkut je dizajnirao Orange Kino koje ima Piano Bar zonu, privatne VIP sobe, Cigar Club i tri dvorane za projekciju filma. Ovo definitivno nije prosječno kino! Kad dođete u Peking pobrinite se da uživate u razgledavanju kulture i povijesti grada što preporučuju putnici Booking.com-a.

Gdje odsjesti: Shichahai Shadow Art Performance Hotel je skriveni dragulj u srcu Pekinga. Smješten u povijesnom dijelu Hutong, gosti mogu uživati ​​ u mirnom odmoru daleko od užurbane urbane scene. Putnici u Pekingu mogu doživjeti razne tradicionalne i kulturne aktivnosti poput stvaranja umjetničkih shadow slika, učenja kaligrafije i pravljenja lokalnog specijaliteta - knedli. Svi koji žele vidjeti izvedbu i van velikog platna mogu gledati besplatnu predstavu sjena koja se izvodi svaki utorak, četvrtak i subotu.

Pulska Arena - Pula, Hrvatska

Jedan od posljednjih amfiteatara na svijetu očarat će vas zapanjujućim zalascima sunca i drevnom poviješću. Nije neobično kako putnici Booking.com-a preporučuju posjet Puli upravo zbog povijesti i drevne arhitekture. Izgrađena još u 1. stoljeću, arena se za vrijeme Rimskog Carstva izvorno koristila za borbe gladijatora, a danas je jedna od atrakcija koju možete vidjeti u areni Pula Film Festival.

Gdje odsjesti: Unutar povijesne jezgre Pule nalaze se šarmantni Apartments Forum s pogledom na Augustov hram, Forum i poznatu Arenu. Putnicima će se svidjeti ovaj dom daleko od doma s potpuno opremljenom kuhinjom, namještenim balkonom, prozračnim i prostranim sobama i bogatim sadržajima u blizini.

St. George Open Air Cinema - Sydney, Australija

S obzirom na to da je prozvano najljepšim kinom na svijetu, filmoljupci će inzistirati na izletu u St. George Open Air Cinema u Sydneyu. Sjedeći u kino sjedalima možete vidjeti zalazak sunca uz poznatu ​​Opera House i morsku luku, a u blizini se nalazi i velik izbor barova i restorana.

Gdje odsjesti: Idealno smješten u središnjem dijelu Sydneya, Adina Apartment Hotel Sydney Central nudi moderne apartmane, vanjski grijani bazen i hidromasažnu kadu, fitness centar, saunu i roštilj. Booking.com putnici preporučuju ovu lokaciju kao jedan od najboljih smještaja u Sydneyu uključujući shopping, znamenitosti i zabavu.

Sol Cinema - Swansea, Wales

Sol Cinema je poznato po tome što je najmanje kino na svijetu koje pokreče solarna energija. Iako se ne može pohvaliti uobičajenim stilom s A-lista, ljubitelji filmova dočekuju se na crvenom tepihu, na usluzi je osoblje i fino pečene kokice.

Gdje odsjesti: Eko-friendly filmoljupcima svidjet će se boravak u Parc-Le-Breos House. Okružena slikovitim velškim selom nudi lokalne izvorne sastojke i tradicionalnu hranu na farmama. Možete se odmarati u prostranoj sobi i omotati se pahuljastim ogrtačem i papučama i osjećati se kao kod kuće. Najbolje preporuke za Swansea od Booking.com putnika su plaže, hrana i restorani.

* Temeljem uzorka od 18.509 svjetskih putnika, koji su ovu aktivnost ocijenili s 4 ili 5 na skali od 5, oznaka 1 u potpunosti se ne slaže i 5 u potpunosti se slaže

Piše: Booking.com
20.07.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno