« Iza ogledala
objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana
TEORIJE ZAVJERE

5 najčešćih teorija zavjera

Teorija zavjera ima stvarno mnogo, tako da bi trebalo napraviti neki mali kraći esej, tek toliko da ste u toku ;)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

globalno zagrijavanje

,

NLO

,

11. rujna

,

teorije zavjere

,

svjetska vlada

,

kontrola uma

Teorije zavjere postoje oduvijek, da ne bi bilo zabune - uvijek netko misli da se nešto događa iza njegovih leđa, ne baš u varijanti Vojka V, no vrlo slično.

U toj silnoj količini informacija, trebalo bi to malo sažeti i probrati najčešće koje se govore iza leđa, a bome na glas na društvenim mrežama.

Uglavnom, evo 5 komada ;)

Teorija zavjere o 11. rujnu: ova teorija tvrdi da su teroristički napadi 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Američkim Državama bili unaprijed planirani i izvedeni od strane američke vlade kako bi opravdali vojne intervencije na Bliskom istoku i ograničavanje građanskih sloboda.

Teorija zavjere o globalnom zagrijavanju: ova teorija tvrdi da globalno zagrijavanje nije posljedica ljudskih aktivnosti i emisije stakleničkih plinova, već da je riječ o prirodnom fenomenu ili čak manipulaciji vladajućih elita. Neki zagovornici ove teorije vjeruju da se globalno zagrijavanje koristi kao izgovor za nametanje stroge regulative, oporezivanje i kontrolu nad svjetskim gospodarstvom.

Teorija zavjere o NLO-ima i vanzemaljcima: ova teorija tvrdi da vlade diljem svijeta tajno surađuju s vanzemaljcima i skrivaju njihovo postojanje od javnosti. Neki vjeruju da su vlade stvarale tajne ugovore s vanzemaljcima ili da imaju naprednu tehnologiju koju su dobili od njih.

Teorija zavjere o kontroliranju uma putem kemikalija: ova teorija tvrdi da vlade i druge moćne organizacije koriste kemikalije u prehrambenim proizvodima, vodi ili cjepivima kako bi kontrolirale misli i ponašanje ljudi. Navodi se da su ove tvari namjerno dizajnirane kako bi ljudi postali pasivni, manipulirani ili podložni utjecaju.

Teorija zavjere o postojanju tajnih svjetskih vlada: ova teorija tvrdi da postoji tajna organizacija ili skupina moćnih pojedinaca koji kontroliraju svijet iz sjene. Neki to nazivaju Novi svjetski poredak i vjeruju da ova tajna vlada manipulira svjetske događaje, gospodarstva, medije i politiku u svrhu svoje koristi.

Važno je napomenuti da teorije zavjere nemaju čvrste znanstvene dokaze i obično se temelje na spekulacijama, interpretacijama ili nepotpunim informacijama. Znanstvene studije i istraživanja su često opovrgnule mnoge od tih teorija.

Prevedeno, sve to uzimajte sa zrnom soli...

20.06.2023. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno