« Život
objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana
GORAN JOVIĆ

5 najboljih Huawei fotoaplikacija

Odlična kamera Huawei nove 9 zabilježit će svaki važan trenutak, a svjetski priznati fotograf Goran Jović otkriva nam kako dodatno dotjerati fotografije pomoću najboljih aplikacija

Huawei nova 9 by Goran Jović
Huawei nova 9 by Goran Jović (Huawei)
Više o

fotografija

,

aplikacije

,

Huawei

,

Goran Jović

Huawei nova 9 pametni telefon najnoviji je uređaj iz Huawei nova serije pametnih telefona, a opremljen je najnovijom tehnologijom kamere te velikim brojem aplikacija za uređivanje fotografija. Odlična kamera Huawei nove 9 zabilježit će svaki važan trenutak, a svjetski priznati fotograf Goran Jović otkriva nam kako dodatno dotjerati fotografije pomoću najboljih aplikacija.

Goran Jović diplomirani je kineziolog te bivši sportaš, koji trenutno radi kao profesor kineziologije u srednjoj Ekonomskoj i Tehničkoj školi u Imotskom. U svijetu je ipak poznatiji kao putopisac, fotograf te zaljubljenik u umjetnost i prekrasne krajolike. Ovaj strastveni avanturist iza sebe ima više od deset godina iskustva u fotografiranju i dobitnik je čak 30 međunarodnih priznanja za svoj rad. U svojoj bogatoj karijeri, posjetio je i fotografirao najljepše krajeve Afrike, Južne Amerike, Antarktike te ostalih dijelova svijeta.

Član je žirija ovogodišnjeg Huawei Next Image Awards, najvećeg svjetskog natjecanja u mobilnoj fotografiji, koje natjecatelje potiče da kroz 10 različitih kategorija otkriju raznolikost i ljepotu života, baš kao što to Goran radi na svojim putovanjima. Kako bi stvorio vrhunske fotografije, Goran mora imati vrhunsku opremu te ga na njegovim putovanjima prati Huawei nova 9 pametni telefon, koji mu je uvijek pri ruci.

Odlična kamera

Huawei nova 9 pametni telefon opremljen je sustavom kamera Ultra Vision koje osiguravaju veliku količinu svjetla prilikom korištenja svih 5 kamera, kako bi se čak i noću stvorile što kvalitetnije i jasnije fotografije.

5 omiljenih fotoaplikacija Gorana Jovića

Osim odlične kamere koju pruža Huawei nova 9, za stvaranje vrhunske fotografije potrebne su i aplikacije za uređivanje fotografija. Goran Jović istaknuo je 5 aplikacija kojima on uređuje fotografije, a sve su dostupne na AppGalleryju.

1. PicsArt

PicsArt je moćna aplikacija za uređivanje fotografija koja svojim korisnicima nudi bogat niz funkcija, poput naljepnica, kolaža, filtera i mogućnošću dijeljenja svojih kreacija s prijatejlima. Sadrži popularne filtere poput Golden Hour, Mirror Selfies i retro VHS ili Y2K filtere. PicsArt također sadrži popularne efekte estetskih naljepnica te još mnogo drugih besplatnih značajki. Glavna kamera nova 9 telefona je od 50MP RYYB Ultra s 1/1.56-inčnim senzorom. Dok su ostale ultraširokokutna, dubinska, makro i prednja kamera od 32MP te mogu bez ikakvih će poteškoća uhvatiti svaki inspirativni trenutak i uz pomoć PicsArt aplikacije stvoriti savršenu fotografiju za vaše društvene mreže.

„PicsArt sadrži sve potrebne alate za uređivanje fotografija, a posebno bih izdvojio „brush" opciju za fino uređivanje detalja. Također, volim koristiti i različite vrste filtera kao npr. Golden Hour", rekao nam je Goran Jović.

2. Canva

Canva je aplikacija za grafički dizajn koja korisnicima omogućuje uljepšavanje sadržaja na društvenim mrežama. Aplikacija Canva sadrži velik broj predložaka koje možete uređivati i redizajnirati kako bi bolje izgledali, a nudi i mogućnost uređivanja fotografija te veliku kolekciju besplatnih elemenata kojima ćete lako istaknuti svoje radove.

Goran Jović otkrio nam je kako često koristi aplikaciju Canva pri kreiranju sadržaja s logotipima i kolažima na svom Instagram profilu koji broji čak 195.000 pratitelja.

3. Meitu

Meitu je jedna od najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija. Svojim korisnicima nudi niz funkcija za uređivanje fotografija, poput primjenjivanja filtera, zamagljivanja pozadine, pretvaranja portreta u ilustraciju te mozaik funkcije koja će sakriti sve ono što ne želite na svojoj fotografiji. Uređivanje portreta omogućeno je raznim efektima poput izbjeljivanja zubi, poravnanja nosa ili promjenom boje očiju.

„Uređivanje portreta s Meitu ide na novu razinu bilo da želimo urediti svoj portret, urediti pozadinu ili je jednostavno izrezati", rekao je Goran Jović te je potvrdio kako je Meitu obavezna aplikacija zato jer nam je selfie postao neizostavni dio svakodnevice.

4. Photo Editor Pro

Photo Editor Pro je aplikacija za uređivanje fotografija i kreiranje kolaža. Nudi velik niz sjajnih filtera, elegantnih efekata i fantastičnih naljepnica. Aplikacija omogućuje kreiranje posebnih fotografija koje se izravno mogu podijeliti sa vašim kontaktima. Također, moguće je kreirati i samostalne crteže koristeći razne alate za crtanje.

„U sklopu aplikacije možemo koristiti fotokolaž urednik sa 120 vrsta okvira kreirajući atraktivne kolaže koristeći svoje fotografije, zabavne naljepnice, pozadine i tekstove s različitim fontovima", rekao je Goran Jović te je dodao: „Uz standardne alate za obradu fotografija, aplikacija nam nudi dodatne zanimljive alate za vinjetiranje, izbjeljivanje te ispravljanje sitnih nepravilnosti na fotografiji". 

5. Pro Cam

Pro Cam X aplikacija pretvara vaš telefon u visokokvalitetan fotoaparat. Uz ovu aplikaciju na nova 9 pametnom telefonu moguće je snimanje čak u 4K rezoluciji, kontrolirati ekspoziciju i balans bijele boje. Brze performanse kamere omogućuju veći broj fotografija u određenom intervalu, što je korisno pri kreiranju videozapisa s ubrzanjem s nova 9 telefonom (opcija Time-Lapse). Također, aplikacija sadrži i automatsko izoštravanje slike prilikom podrhtavanja ruku. Uz značajke ovog pametnog telefona Super Night Selfie noćno fotografiranje, Night Portrait Mode, Extreme Night Shoot i Night Selfie, svaka će fotografija uslikana uz Pro Cam aplikaciju izgledati kao da je profesionalna.

„Potpuna je kontrola svih postavki snažne kamere Huawei nova 9 uređaja od 50MP", tako je u par riječi Goran Jović opisao kameru nova 9 telefona, te je dodao : „Uz kontrolu brzine okidanja, ISO vrijednosti i balans bijele boje, imamo napredne opcije prikazivanja histograma, polja fokusa, prepoznavanja lica i niz drugih opcija koji moćnu kameru Huawei nova 9 uređaja dižu na novu razinu".

Next Image Awards 2021.

Ako vas je tekst o Goranu i njegovoj super kameri Huawei nova 9 pametnog telefona nadahnuo te se želite okušati u mobilnoj fotografiji, onda je Huaweijev Next Image Awards 2021. pravi izazov za vas. Pokažite nam svoje najbolje fotografije i pokušajte osvojiti glavnu nagradu - Huawei nova 9 pametni telefon.

AppGallery

AppGallery je treća najveća trgovina aplikacija na svijetu s 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja, a svojim korisnicima nudi 173.000 različitih globalnih i lokalnih aplikacija integriranih s HMS-om, stabilnim i sigurnim Huaweijevim operativnim sustavom.

Sve aplikacije moguće je preuzeti preko AppGallery trgovine te putem Petal Search preglednika koji nudi link za preuzimanje aplikacije s web lokacije. Aplikacije se preuzimaju sa službenih stranica stoga su sigurnost i autentičnost osigurane.

Posebne pogodnosti za korisnike Huawei nova 9 i nova 8i

U periodu od 21.10. pa do kraja godine za kupovinu Huawei nova 9 i nova 8i pametnih telefona Huawei je omogućio besplatnu zaštitu od oštećenja zaslona narednih 12 mjeseci. Svi korisnici koji kupe pametni telefon Huawei nova 9 ili nova 8i, a imaju aktiviran Huawei ID prije 21. listopada 2021, ostvarit će pravo na besplatnu zaštitu zaslona. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova. Huawei nova 9 pametni telefon dostupan je po preporučenoj prodajnoj cijeni od 3.899,00 HRK, dok je cijena nova 8i telefona 2.699,00 HRK. Uređaji se mogu kupiti kod svih Huawei prodajnih partnera.

27.11.2021. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno