« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
14. - 16. studenog

41. 'Zlatna pirueta'

Čak 28 nacionalnih prvaka ove će godine klizati Domom sportova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

klizanje

,

Dom sportova

,

Morana Paliković Gruden

,

Zlatna pirueta

Na ovogodišnjoj smotri nastupit će natjecatelji iz 24 zemlje s tri kontinenta (Europa, Azija i Australija). U konkurenciji klizača vidjet biti će 25 natjecatelja, kod klizačica 24, te 13 plesnih i 7 sportskih parova. Koliko će ovogodišnja pirueta biti jaka i kvalitetna najbolje govori i podatak da će nastupiti čak 28 nacionalnih prvaka.

Hrvatsku će predstavljati Boris Martinec, Josip Gluhak kod klizača, te Maria Dikanović, Mirna Librić, Dora Strabić i Franka Vugec kod klizačica.

Na konferenciji za novinare uoči piruete predsjednica Organizacijskog odbora i čelnica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković-Gruden je je istaknula:

"Pirueta je jedna od najstarijih klizačkih priredbi u svijetu. Ove godine Svjetski klizački savez (ISU) organizira za vrijeme natjecanja i posebni sudački seminar pa ćemo tako nakon dvije godine opet imati u konkurenciji i sportske parove. Hrvatsko klizanje kreće s mladim snagama. Očekujemo da pokažu sve što su pripremili ove sezone i optimistički dočekujemo njihov nastup na domaćem ledu. Organizacija ovako složene priredbe nije samo zahtjevna već i košta.

Planiramo oko 400 tisuća kuna troškova što je za naš savez veliko financijsko opterećenje. Reducirali smo sve troškove do maksimuma, čak smo ukinuli i nagrade za nositelje medalja, ali kao što vidite i dalje je odaziv velik. Nadamo se također da nećemo imati problema sa strojem za obnovu leda kao nedavno kada smo morali otkazati Kup Zagreba. Vjerujem da su gradske strukture uvidjele koliko nemara i nebrige ima oko održavanja svih klizališta u Zagrebu i da će poduzeti sve kako ne bismo se opet osramotili", bila je jasna Palikovć-Gruden.

Za sva natjecanja ulaz je besplatan, a jedino će se karte naplaćivati za reviju najboljih u nedjelju 16. studenog. Ljubitelji klizanja morat će izdvojiti tek simboličnih 20 kuna a izuzetak su djeca predškolske dobi.

Na "Zlatnoj pirueti" klizači će već krenuti u lov na bodove za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u travnju u Los Angelesu sa kojega će 24 finalista izravno na Olimpijske igre koje će se 2010. održati u Vancouveru. (hina/metro-portal)

11.11.2008. 14:22:10
Novi komentar
nužno
nužno