« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

3G iPhone - dvostruko brži i jeftiniji

Predstavljen je poboljšani mobilni telefon tvrtke Apple

Fotografija vijesti
Više o

mobiteli

,

Apple

,

iPhone

,

3G iPhone

Tvrtka Apple u ponedjeljak je predstavila poboljšanu verziju iPhonea, s bržom internetskom vezom i mogućnošću satelitske navigacije (GPS), jeftiniju 200 US dolara od sadašnjih modela, ali uz skuplju uslugu.

Analitičari su ocijenili da je Apple smanjio cijenu svog multimedijskog ‘gadgeta’ i poboljšao ga da radi po tzv. 3G standardima, treće generacije mobilnih telefona, kako bi ispunio postavljeni cilj tvrtke da proda 10 milijuna iPhonea do kraja 2008. Model iPhonea od 8 gigabajta prodavat će se za 199 US dolara od 11. srpnja. Model od 16 gigabajta koštat će 299 US dolara.

Prodaja novog iPhonea počet će istodobno u 22 države.

Apple je potpisao ugovore s operaterima mobilne telefonije u ukupno 70 država, koji će podržavati novi iPhone.

PoboljšanjeAnalitičari su ocijenili da je Apple smanjio cijenu svog multimedijskog ‘gadgeta’ i poboljšao ga da radi po tzv. 3G standardima treće generacije mobilnih telefona, kako bi ispunio postavljeni cilj tvrtke da proda 10 milijuna iPhonea do kraja 2008. Prodaja novog modela počet će istodobno u  22 države.

AT&T, ekskluzivni operater za Appleov multimedijski mobitel u SAD, navodi da će njegova mjesečna pretplata za iPhone počinjati s 39.99 US dolara, plus 30 US dolara za neograničeni prijenos podataka. To je 10 US dolara skuplje od najjeftinije pretplate za prvu generaciju iPhonea.

Ulazak Applea na tržište pratili su prigovori na spori ‘download’ s interneta ili slanje fotografija e-mailom kod prve generacije iPhonea, pa Apple najavljuje da će 3G iPhone biti dvostruko brži. Čelni čovjek kompanije Steve Jobs predstavio je novi iPhone na Appleovoj Worldwide Developers konferenciji.

Apple je objavio da je prodao šest milijuna iPhonea od lansiranja prvog modela prije godinu dana, i 700 tisuća od ožujka, a podaci govore o usporavanju prodaje od četvrtog tromjesečja 2007. jer su kupci čekali 3G verziju.     (HINA)

10.06.2008. 21:12:20
Novi komentar
nužno
nužno