« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
KULTURA

35. zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini

Od 16. srpnja do 15. kolovoza će predstave igrati u 21 sat, a od 18. kolovoza do 5. rujna u 20 sati

Histrioni
Histrioni (Arhiva)
Više o

Histrioni

35. zagrebačko histrionsko ljeto će početi 16. srpnja i trajati do 05. rujna. Ove godine će na ljetnoj pozornici Opatovina igrati predstava MAČAK U VREĆI Georgesa Feydeaua u režiji Damira Lončara, a svečana premijera i otvaranje ljeta će biti u subotu 18. srpnja u 21h.

Pretpremijere će biti 16. i 17. srpnja u 21h.

Predstava će igrati svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom. Od 16. srpnja do 15. kolovoza će predstave igrati u 21 sat, a od 18. kolovoza do 5. rujna u 20 sati.  

Radno vrijeme blagajne je od ponedjeljka do subote od 10 do 14h u Histrionskom domu (ulaznice u pretprodaji) i 2 sata prije početka predstave u parku Opatovina (moguća kupnja ulaznica samo za taj dan)

Autor: Georges Feydeau
Redatelj: Damir Lončar
Adaptacija: Petra Mrduljaš Doležal
Kostimografija: Elvira Ulip
Scenografija: Enes Hodžić
Rasvjeta: Dražen Dundović
Tehnika: Enes Hodžić, Daniel Pavlović, Gordan Matejko
Marketing: Elizabeta Vrbančić, Lea Galić, Igor Rogina
Odnosi sa javnošću: Elizabeta Vrbančić, Igor Rogina
Producent: GD HISTRION, Zagreb

Izvođači: Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Dajana Čuljak, Ana Herceg, Ognjen Milovanović, Martin Kuhar

Georges Feydeau majstor je vodviljskih zapleta i farsičnog humora. Napisao je više od šezdeset farsi koje su nasmijavale Parižane tijekom Belle Époque. Premda prvenstveno žele zabaviti i nasmijati, njegovi komadi ipak blago provociraju pokazujući na svjetlima pozornice široku paletu ljudskih slabosti. Feydeauovi su likovi plošni - naivni, umišljeni, mahniti od ljubavi ili škrti - ali pravu draž njegovim komadima daju majstorski izvedeni zapleti uglavnom temeljeni na zabunama koje rastu, gomilaju se i nižu dok se likovi ne nađu u gotovo nadrealističkom kolopletu apsurda. Mačak u vreći jedan je od omiljenijih Feydeauovih naslova i već više od sto godina uprizoruje se diljem Europe. U ovoj adaptaciji radnja je premještena iz Francuske u Zagreb dvadesetih godina. Gustav Štaub bogati je proizvođač šećera koji je odlučio „kupiti" tenora iz Splita kako bi natjerao HNK da praizvede operu njegove kćeri. I doista, u rekordnom roku na njegovu se pragu pojavljuje mladi Splićanin, za kojega će Štaub pretpostaviti da je tenor, a zapravo je riječ o sinu njegova prijatelja Roje, koji se bavi trgovinom pršutom i koji ne zna pjevati ni za živu glavu. Mladić se pritom odmah zaljubljuje u jednu od nazočnih dama i od tog trenutka počet će se zaplitati sve dalje u mrežu nesporazuma i pogrešnih pretpostavki, u škripcu između tri žene, ljubavi i posla, Splita i Zagreba. Gledatelje će ova predstava zasigurno nasmijati i zabaviti, ali i podsjetiti na jedan davni, romantični Zagreb.

30.06.2020. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno