« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

3 stvari koje se gledaju na prvom sastanku

Udvaranje se više promijenilo u posljednjih 10 godina nego u posljednjih 10.000 godina...

Što se treba znati o prvom sastanku
Što se treba znati o prvom sastanku (Arhiva)
Više o

prvi sastanak

,

first date

Firsa date iliti prvi spoj... to je postalo prilično nezgodno ovih dana, jer uz sve što nam se događa i sve što možemo znati o osobi s kojom bi se trebali vidjeti po prvi put nije tako lako, a bogami niti jednostavno.

Čak i s toliko aplikacija za spojeve, pomislili biste da će pronalaženje srodne duše biti jednostavno poput dodira.3  

"Udvaranje se više promijenilo u posljednjih 10 godina nego u posljednjih 10.000 godina. Naši preci živjeli su na farmi i bilo je puno dogovorenih brakova, a mi se danas ženimo da bismo ugodili sebi, a to radimo i preko interneta", kaže spisateljica i biološka antropologinja Helen Fisher.

Fisher daje uvid u to po čemu vas drugi prvo prosuđuju kada vas prvi put upoznaju:

Gramatika - vaša gramatika govori mnogo o vašem sociološkom podrijetlu i obrazovanju. Mnoge pojedince odvraća loša gramatika ili ona na profilu za spojeve, i misle da niste vrijedni gubljenja vremena ako ne znate razliku između osnovnih pojmova.

Samopouzdanje - samopouzdanje mnogo govori o vašoj emocionalnoj stabilnosti. Ono što osjećate prema sebi može utjecati na vaše odnose. Ako se ne osjećate dobro u svojoj koži, odnosno sami sa sobom, tada nemate pozitivne emocionalne energije koju biste mogli usmjeriti na drugu osobu.

Zubi - vaši zubi mnogo govore o tome koliko imate godina i o vašem zdravlju. Zapravo, dentalni identitet ukazuje na dob i spol, a škrgutanje zubima posebno ukazuje na psihološke i životne probleme te vaše osobine - na primjer, ako pušite, pijete previše kave ili ako imate mnogo tjeskobe, frustracije ili ljutnje u svom životu, piše YourTango

I kad sve to prođe, tek onda ćete zapravo znati gdje ste bili i što ste radili... sretno!

28.02.2023. 20:10:00
Novi komentar
nužno
nužno