« Život
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
PRIMJENITE

3 stvari koje donose uspjeh

na koje sve načine možete iskoristiti sve svoje potencijale, i suočiti se sa svakodnevnim privatnim i poslovnim izazovima, bez da se bojite ili osjećate prijetnje

Za uspjeh vam ne treba previše
Za uspjeh vam ne treba previše (FreeDigitalPhotos)
Više o

uspjeh

,

potencijali

Uspjeh ima svoje tajne, no zapravo se ne radi o nekim nadnaravnim moćima ili sposobnostima, već svakodnevnim stvarima koje uspješni ljudi jednostavno rade malo drugačije o ostalih.

Kad god idete na razgovor za posao, ili ste pak odlučili pokrenuti vlastiti, postoje tri stvari koje vam mogu pomoći da uspijete:

Samopouzdanje bez bahatosti - često se dogodi da ljudi, nakon što se postigli prve uspjehe (osobito u poslu), postanu toliko samopouzdani i entuzijastični, da su na trenutak nastrljivi i naporni. Samopouzdanu osobu se najlakše prepozna upravo po tome što se ne razbacuje svakim uspjehom, i nije fokusirana na to da ga drugi primijete, nego da nastavi raditi na sebi.

Sklad neverbalne i verbalne komunikacije - kada niste autentični (ili iskreni, da budemo precizniji) obično ni vaš verbalni govor nije sinkroniziran s vašim govorom tijela. To je zato što neprestano pokušavate dozirati i prilagođavati ono što izgovarate, a najlakši način da se uoči da netko "nema pojma o nečemu" jest kad nepotrebno zakomplicira. S druge strane, kada ste prisutni u trenutku, jasno je da vam je prirodno ono što izgovarate, i sugovornici to primijećuju po vašem samopouzdanju i stavu.

Vjera u svoju priču - ako vjerujete u svoju priču, i drugima djelujete uvjerljivo, stravstveno, a tada će i oni lakše povjerovati.

Iskrenost, u prvom redu prema samom sebi, ključna je za uspjeh... pa ne muljajte ni sebe ni druge.

08.03.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno