« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
OZREN MATIJAŠEVIĆ:

3. maj dobit će državna jamstva

Danas su potvrđene jučerašnje najave premijerke Kosor da će jamstva biti izdana, izjavio je predsjednik HUS-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

brodogradnja

,

Ozren Matijašević

,

3. maj

,

državna jamstva

Vlada će izdati jamstva za drugu tranšu kredita za gradnju brodova za domaće naručitelje riječkom brodogradilištu 3. maj, potvrđeno je na današnjem sastanku ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača, članova Uprave i Nadzornog odbora 3. maja i predstavnika sindikata koji djeluju u tom brodogradilištu, izjavio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević koji je sudjelovao na sastanku.

"Danas su potvrđene jučerašnje najave premijerke Kosor da će jamstva biti izdana i da će to biti jedna od tema sjednice Vlade idući tjedan", rekao je Matijašević i najavio da bi idući tjedan trebala biti isplaćena jedna plaća radnicima 3. maja.

Po riječima državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva Ruđera Friganovića, ta pozajmica omogućava tekuću likvidnost riječkog brodogradilišta, omogućava da se brodovi nastave raditi.

Matijašević je kazao i kako je dogovoreno i ubrzanje radnji oko pokušaja prodaje jednog dovršenog broda čiji prvotni naručitelj trenutno ima poteškoća, a za brod je navodno zainteresiran kupac iz Kine.

Da bi se to napravilo, uz odluku Uprave potrebna je i odluka Nadzornog odbora i suglasnost Ministarstva gospodarstva.

Sindikalni predstavnici riječkog 3. maja najavljuju da nastavljaju sve pripreme za prosvjed koji su najavili u središtu Rijeke.

Sve pripremne radnje ćemo nastaviti do ispunjenja naših zahtjeva. Ukoliko se do četvrtka, petka idućeg tjedna sve to riješi obustavljamo naše aktivnosti, kazao je glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju Juraj Šoljić. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 14:37:51
Novi komentar
nužno
nužno