« TJEDNI PREGLED
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
Događaji ukratko

25.-31. srpnja 2008.

Fotografija vijesti
Više o

MUP

,

Ivan Čermak

,

Zvonko Bušić

,

Zlata Bartl

,

Teta Vegeta

Bušić će se javiti iz Imotskog

- Ja sam umoran k’o pas, prljav kao svinja jer mi nisu dopustili ni da se okupam u zadnjih 60 sati - rekao je Zvonko Bušić na povratku u Hrvatsku. Na aerodromu su ga dočekali zaboravljeni politički asovi poput Budiše, Tomca i Ante Kovačevića. No Bušić im nakon trideset godina robije nije imao što reći. Zato se s nestrpljenjem čeka njegov najavljeni govor u subotu u Imotskom.

Čermak na odmoru u dvorcu

- General Ivan Čermak pušten je na privremenu slobodu temeljem zahtjeva svoje obrane - rekla je glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić. Ipak, ministarstvo nije priopćilo nalazi li se general u kućnom pritvoru. Na to pitanje novinara Dovranić je odgovorila kako ‘ne zna tehničke detalje’. Čermak navodno već nekoliko dana boravi u svom dvorcu u Krapinskim Toplicama. Njegova bivša odvjetnica Jadranka Sloković to nije željela potvrditi.

Umrla ‘Teta Vegeta’ 

U 89. godini života u Koprivnici je umrla Zlata Bartl, voditeljica istraživačkog tima Podravke, koji je pedesetih godina prošlog stoljeća izumio Vegetu. Rođena je 1920. u Sarajevu, gdje je završila pučku školu i gimnaziju, a tadašnji Mudroslovni fakultet završila je u Zagrebu. Već dvije godine nakon što se zaposlila izumila je dehidratiziranu juhu, a nekoliko godina kasnije i Vegetu - naš najpoznatiji i najprodavaniji brend. Dobitnica je mnogih priznanja, a njeno ime nosi i Podravkina zaklada koja promiče stvaralački rad među mladima.

MUP kupuje plišane medvjediće

Ministarstvo unutarnjih poslova u Narodnim novinama objavilo je natječaj kojim traži najboljeg ponuđača od kojeg će kupiti dvije tisuće plišanih medvjedića. Za svakog medvjedića spremni su izdvojiti 30 kuna, odnosno ukupno 61 tisuću kuna. Malo visoka cijena da bi ih policajci koristili kao mete za vježbanje gađanja ili možda kao igračku za kraćenje dosade na dežurstvima. Iz MUP-a novinarima nisu željeli pojasniti za koju svrhu kupuju kontingent plišanih igračaka, no neslužbeno se doznaje da će dvije tisuće medvjedića iskoristiti u promidžbene svrhe. Preodjevene kao hrvatske prometne policajce podijelit će ih djeci koja su nastradala u prometnim nesrećama diljem zemlje.

Menadžeri pod prismotrom 

Odzvonilo je menadžerima lopovima! Naime, privatne detektivske agencije koje su proteklih godina pratile bračne drugove i njihove nevjere, sve se češće angažiraju na slučajevima praćenja vrhunskih menadžera za koje velike zagrebačke tvrtke sumnjaju da s konkurencijom trguju pouzdanim informacijama, piše Novi list. Goroslav Šmauc, predsjednik Udruge privatnih detektiva napominje kako korporacije provjeravaju top-menadžere i prije nego  štoih odluče zaposliti. Prošle godine jedna je tvrtka postavila svom ‘zlatom plaćenom’ menadžeru prislušni uređaj u ured, i upravo na taj način otkrila da im nije lojalan.    (DM/ANC)

31.07.2008. 18:08:37
Novi komentar
nužno
nužno