« Nogomet
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
FIFA

23 reprezentacije osigurale SP u Rusiji

Rusija je kao zemlja domaćin osigurale nastup bez kvalifikacija, dok su ostale reprezentacije morale proći kvalifikacije

Čeka se još 9 sudionika SP
Čeka se još 9 sudionika SP (FIFA)
Više o

SP 2018.

,

dodatne kvalifikacije

,

plasman

Plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, koje će se igrati od 14. lipnja do 15. srpnja, osigurale su 23 od ukupno 32 reprezentacije.

Rusija je kao zemlja domaćin osigurale nastup bez kvalifikacija, dok su ostale reprezentacije morale proći kvalifikacije.

Iz zone Afrika put u Rusiju su osigurali Nigerija i Egipat, iz Južne Amerike Brazil, Urugvaj,I Argentina i Kolumbija, iz Azije Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, iz zone CONCACAF (Sjeverna i centralna Amerika, Karibi) Meksiko, Kostarika i Panama te iz Europe Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal.

Posljednjih devet reprezentacija bit će odlučeno kroz dodatne kvalifikacije u studenom. Iz Europe će nakon dodatnih kvalifikacija biti odlučene još četiri reprezentacije, a ždrijeb parova održat će se 17. listopada.

Dodatne kvalifikacije u Europi su osigurale Hrvatska, Švicarska, Italija, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska.  Prve utakmice doigravanja igrat će se od 9. do 11. studenog, a uzvrati od 12. do 14. studenog.

Dodatne kvalifikacije igraju još Peru i Novi Zeland te Australija i Honduras. Prve utakmice su na rasporedu od 6. do 14. studenog, a pobjednici idu na SP u Rusiju.

Posljednje tri reprezentacije iz zone Afrika bit će odlučene nakon posljednjega kola kvalifikacija koje se igra 10. i 11. studenog.

11.10.2017. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno