« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
NOĆ MUZEJA

16. NOĆ MUZEJA: Zadaće muzeja u uvjetima kriza

Muzej likovnih umjetnosti obilježit će 16. Noć muzeja, pod temom Zadaće muzeja u uvjetima kriza, koja će biti predstavljena kao digitalna Noć muzeja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Noć muzeja

,

16. Noć muzeja

Otvorenje će se održati 29. siječnja 2021. godine u 17:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti.
Uvodnim riječima obratit će se ravnatelj Muzeja likovnih umjetnosti, Eduard Hudolin, predsjednik Moto kluba Osijek, Zdravko Bošnjak te kustosica pedagoginja, ujedno i potpisnica ovogodišnjeg programa, Kristina Delalić Vetengl.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko baranjske županije, Tatjana Roth svečano će otvoriti ovogodišnju Noć muzeja. Program će se nastaviti emitiranjem sedam programskih sadržaja video uradcima svakih sat vremena, sve do 01:00h kada će program završiti. Slijedom rečenog, Noć muzeja osim putem komunikacijskih kanala on-line prijenosom, moći će se posjetiti i na sam dan obilježavanja uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Svaka godina novi je izazov. Ova godina je u nama pobudila kreativnost da iz nečega što nas fizički distancira izvučemo najbolje te se okušamo u prezentiranju programa na jedan nov način, koji smatramo da trebamo upražnjavati i kada dođe vrijeme gdje ćemo se ponovno moći družiti u sigurnoj okolini."

kustosica pedagoginja Kristina Delalić Vetengl

Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati, odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice u vremenu koje će biti naznačeno. 

Započet će otvaranjem Noći muzeja u suradnji s Moto Klubom Osijek, gdje će bikeri / motociklisti prigodnom vožnjom gradskim ulicama, noseći zaštitne maske s logom MLU-a i simbolom sove te unikatnom zastavom Noći Muzeja, predstaviti MLU (17:00-18:00). Nakon toga, uslijediti će program za najmlađe posjetitelje gdje će knjižničarka V. Stantić čitati dijelove knjige autora V. Risomonda pod nazivom: „Pričam ti priču", uz element iznenađenja (18:00-19:00).

U muzejskom programu studenti Akademije uz vodstvo kustosice pedagoginje J. Stojanović predstavit će radionicu „Uradi sam", na temu: Novo normalno (19:00-20:00). Nakon radionice, kroz on-line videozapis održat će se Muzejska brbljaonica s najmlađim polaznicima DK Branko Mihaljević (20:00-21:00). Kroz izložbu 27. slavonski biennale: Slika kao virus posjetitelje će provesti viša kustosica Valentina Radoš, koja će održati on-line vodstvo (21:00-22:00).

I ove godine, Studio Shine pripremit će i izvesti plesnu točku pod nazivom Plesom kroz izložbu. (22:00-23:00). Za kraj ovogodišnjeg programa u ponoć emitirat će se dokumentarni film: 27. slavonski biennale: Slika kao virus (00:00-01:00).

Ovim putem pozivamo na posjet izložbi. Muzej će na dan obilježavanja Noći muzeja zasjati u do sada neviđenom izdanju, pozivati će Vas svojom vizualnom projekcijom da zastanete i da Vam uljepša šetnju gradom, a naše sove u prirodnoj veličini dočekat će Vas raširenih ruku na Europskoj aveniji. Vidimo se / gledamo se u Muzeju likovnih umjetnosti!

22.01.2021. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno