« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
VIDEO

100 sekundi za 100 dana Vlade

Vlada je na svojim profilima na društvenim mrežama objavila kratki video uradak u povodu svojih prvih 100 dana na vlasti

Fotografija vijesti
Više o

Vlada RH

,

društvene mreže

,

Kukuriku koalicija

Povodom svojih prvih sto dana na vlasti, Vlada RH napravila je video naziva „100 sekundi za 100 dana online vlade" te ga objavila na YouTubeu i svojim profilima na društvenim mrežama, prenosi Hina.

"U prvih sto dana donijeli smo proračun niži za 3,4 milijarde, donijeli smo tešku odluku o brodogradilištima, zadržan je kreditni rejting, uvodi se red u plaćanje poreza, pripremaju se investicije, referendum za ulazak u EU prošao je dvotrećinskom većinom", napisala je vlada, uz video uradak "100 sekundi za 100 dana online vlade".

Vlada je pozvala online korisnike da nastave zajedno mijenjati internet i politiku u Hrvatskoj. "Ovog videa ne bi bilo bez vas, tek smo na početku", poručio je online vladin tim.

Svoje društvene stranice vlada je otvorila nakon primopredaje vlasti krajem prošle godine, kao novinu u komunikaciji vlasti i javnosti u Hrvatskoj.

Od tada je na twitteru postavila preko 1700 "tvitova" i stekla 7000 sljedbenika, na facebooku je stekla preko 23.000 "lajkova", dok je na youtube postavila 80-ak video uradaka i na flickru dvjestotinjak fotografija.

Na vladinim društvenim stranicama građani mogu iznositi svoje primjedbe i kritike te pronalaziti vijesti i izjave premijera.

Premijer Zoran Milanović će u povodu prvih sto dana vlade putem video prijenosa u ponedjeljak u 10 sati odgovarati na pitanja koja su mu građani do subote postavljali putem društvenih mreža. U 28 sati građani su na vladinim društvenim stranicama postavili 1004 pitanja.

01.04.2012. 16:12:00
Novi komentar
nužno
nužno