« Fun
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BOLNO ISTINITO

10 viceva o političarima

Izabrali smo ih i plaćamo im da se puno radno vrijeme bave politikom, trebali bi služiti nama, ali izgleda da politička logika nije baš tako jednostavna

George Bush
George Bush (Getty Images)
Više o

George Bush

,

vicevi

,

političari

CNN javlja da je požar uništio knjižnicu Georga Busha. Izgorjele su mu obje knjige. Najgore od svega je što drugu još nije do kraja obojao.

Bush i Blair s gostima večeraju u Bijeloj kući. Pita gost: "Predsjedniče, o čemu ste danas razgovarali?" Na to će Bush: "Planiramo 3. svjetski rat. Odlučili smo ubiti 4 milijuna muslimana i jednog zubara." Pita gost začuđeno: "Zašto zubara?" Bush se osmjehne, pogleda Blaira i odgovori: "Jesam ti rekao da nas nitko neće pitati za muslimane."

Koja je razlika između sabora i kazališta? - Dobri glumci u kazalištu malo zarađuju.

Muškarac u šetnji New Yorkom ugleda djevojčicu na koju je skočio veliki pas. Dotrči do nje i započinje borbu s podivljalim psom. Uspijeva ga ubiti i spasiti djevojčicu. Stiže policajac koji je sa sigurne udaljenosti promatrao događaj i kaže: "Svaka čast. Pa vi ste pravi heroj. Sutra će u novinama pisati da je Amerikanac spasio život djevojčici!" Kaže muškarac: "Ali ja nisam Amerikanac". Na to će policajac: "Odakle ste?" Muškarac odgovara da je iz Pakistana i odlazi. Drugi dan u novinama piše: "Islamski ekstremist ubio američkog psa. Sumnja se u povezanost s terorističkom mrežom."

Kirurg, političar i inženjer raspravljaju o tome tko ima najstarije zanimanje. Kaže kirurg: "Stvar je jasna. Eva je stvorena od Adamovog rebra. Znači da je prvo postojala kirurgija." Kaže inženjer: "Ma ne, na početku je bio kaos i inženjer je morao taj kaos dovesti u red i stvoriti Zemlju." Kaže političar ponosno: "Da, ali netko je morao stvoriti kaos!"

Zašto su političari i golubovi slični? Jedu nam iz ruke kad su dolje, a počnu kenjati po nama čim dođu gore.

Koja je razlika između telefonske govornice i politike? U telefonskoj govornici prvo plaćamo pa biramo. U politici prvo biramo pa plaćamo.

Mali Ivica pita tatu što je politika. Otac mu objašnjava na primjeru obitelji: "Evo na primjer ja donosim novac u kuću, znači ja sam kapitalizam. Tvoja mama ga očekuje i troši, ona je vlada. Zajedno se brinemo za tebe, ti si narod. Naša kućna pomoćnica predstavlja radnu klasu, a tvoj brat koji je još uvijek u pelenama predstavlja budućnost." Ivica odlazi na spavanje ali ga usred noći budi bratov plač. Odlazi po majku, ali ona spava. Odlazi po kućnu pomoćnicu u čijem krevetu pronalazi oca, kuca na vrata ali oboje spavaju. Vraća se u svoju sobu i drugo jutro kaže ocu: "Shvatio sam što je politika. Kapitalizam iskorištava radnu klasu dok vlada spava. Narod nitko ništa ne pita a budućnost je usrana."

Britanski ministar prometa želi europeizirati Englesku. Odlučuje uvesti prometovanje desnom stranom, ali nije sasvim siguran kako će to narod prihvatiti pa uvodi prijelazno razdoblje - u prvih mjesec dana će po desnoj strani voziti samo autobusi.

America: "We have Barack Obama, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash." Croatia: "We have Ivo Sanader, no wonder, no hope and no cash."

Ako imate bolji vic, slobodno ga stavite na naš forum i uključite se u nagradnu igru!!!

04.02.2011. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    05.02.2011. 09:34
    Gdje ćete boljeg vica od 150.000 zaposlenih u 2011.
  2. avatar
    karlo
    07.02.2011. 10:56
    Khm... Bob Hope i Johnny Cash su umrli prije nego je Obama došao na vlast.
    Amerika nema ni jednog ni drugog. Kao što ni Hrvatska nema Ivu Sanadera.
Novi komentar
nužno
nužno