objavljeno 02.12.2011. 17:07:14
LAŽI, LAŽI, LAŽI ME

Znanstvenici na tragu zašto žene glume orgazam

Iako još uvijek nije poznato čemu služi ženski orgazam, američki znanstvenici su možda otkrili zašto neke žene glume da su doživjele vrhunac

Fotografija vijesti

Znanstvenici su uspjeli utvrditi čemu služi muški orgazam, da natjera mužjake na parenje, no još uvijek nisu u stanju otkriti funkciju ženskog sladostrašća, ali zato vjeruju da su dokučili zašto neke pripadnice ljepšeg spola, s vremena na vrijeme, odglume vrhunac.

Do sada je bilo uvriježeno mišljenje da žene glume orgazam kako bi zaštitile krhki muški ego od razočaranja kod neuspjeha da pruži zadovoljstvo, no znanstvenici smatraju da nije posrijedi čuvanje muškarčevog obraza nego strah od budućnosti, piše SocialHype.

Naime, istraživanje provedeno na sveučilištu Columbia pokazalo je da je glumljenje orgazma usko povezano s ženskom nesigurnošću u budućnost veze. Drugim riječima, što su ženine sumnje jače da će njezin partner biti nevjeran, to ona češće poseže za glumom prilikom intimnog odnosa.

No, kako znanstvenici nisu još uvijek otkrili samu fizičku svrhu ženskog orgazma ovo istraživanje je još samo jedno u nizu koje pokušava raskrinkati misterij ženskog sladostrašća.

"Glumljenje orgazma može biti dio šire strategije kojom žena želi zadržati svoj intiman odnos", objašnjava Dr. Farnaz Kaighobadi, voditelj istraživanja.

Takvo objašnjenje Dr. Kaighobadija sugerira da je ženski orgazam evolucijska prilagodba koja omogućava izbor partnera sa kvalitetnim genima, a sam vrhunac prilikom seksualnog odnosa je potvrda njegove superiornosti nad ostalim muškarcima.

Znanstvenici smatraju da je s vremenom ženski orgazam postao svojevrsni signal muškarcu da je baš on odabran za partnera, što je na kraju možda dovelo do sklonosti lažnim orgazmima.     

02.12.2011. 17:07:14
http://m.metro-portal.hr/znanstvenici-na-tragu-zasto-zene-glume-orgazam/66020/