objavljeno 29.06.2012. 12:48:24
STUDENTSKI SPORT

Zlatne odbojkašice zagrebačkog Sveučilišta

Odbojkašice zagrebačkog Sveučilišta u neizvjesnoj su utakmicu uspjele pobijediti Riječanke i osvojiti naslov

Odbojkašice zagrebačkog Sveučilišta
Odbojkašice zagrebačkog Sveučilišta (Metro)

Nakon iscrpljujuće i neizvjesne borbe u finalu državnog prvenstva, odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu zadnjim su atomima snage uspjele izboriti pobjedu nad odbojkašicama Sveučilišta u Rijeci s 3:2 u setovima.

Otvaranje susreta pripao je Zagrepčankama, koje su bez većeg otpora agresivnijom i preciznijom igrom prisilile protivnice na predaju. U drugom setu Zagrepčanke se opuštaju i s par grešaka na kraju gube prednost, te dopuštaju protivnicama osvajanje seta.

U trećem setu su Riječanke potpuno razigrane i efikasnije u napadu, prvenstveno zahvaljujući izvrsnoj igri tehničarke Bernarde Brčić. U četvrtom setu situacija se potpuno mijenja u korist Zagrepčanki. Odličnu igru su pokazale sve iz postave, a naročito Dijana Topčić, Nikolina Jelić, te jocker s klupe Petra Mišković.

U odlučujućem setu vodi se iscrpljujuća borba, a niz izmjeničnih vodstava donosi pravu dramu u završnici susreta. Nakon neiskorištene meč lopte Zagrepčanki, priliku dobivaju Riječanke no ni njima ne polazi za rukom završiti utakmicu. Pri rezultatu 17:16 za Zagrepčanke, jedan blok aut je presudio pobjednika.

Velike čestitke na srčanoj borbi reprezentativkama zagrebačkog Sveučilišta, koje su igrale u sastavu:

Iva Dubenik (kapetanica), Nikolina Jelić, Matea Ugljarević, Karla Luburić, Martina Josić, Ivana Žmire, sve studentice Ekonomskog fakulteta, Dijana Topčić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Petra Mišković i Dijana Crnić s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Marina Vikić i Marina Perko s Kineziološkog fakulteta te Iva Đikić, studentica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Sad kad su izborile pravo natjecanja na Europskom prvenstvu koje će sljedeće godine biti održano na Cipru, djevojke se nadaju financijskoj pomoći institucija i firmi koje cijene pamet, sport i ljepotu.U utakmici za 3.mjesto odbojkašice Osijeka su nadigrale ekipu iz Splita.

Turnir je odigran u Domu odbojke uz organizacijsku pomoć HAOK Mladost.

29.06.2012. 12:48:24
http://m.metro-portal.hr/zlatne-odbojkasice-zagrebackog-sveucilista/72282/