objavljeno 10.08.2019. 21:43:00
ZANIMLJIVO

Žene se brže oporavljaju od prekida

Istraživanje je otkrilo da ženama za oporavak od prekida ipak treba puno manje vremena nego muškarcima

Raskrinkan mit
Raskrinkan mit (Arhiva)

Oporavak od prekida veze, bez obzira na to je li u pitanju kraća afera, dulja veza ili razvod braka, emotivno teže pada ženama. Međutim, istraživanje je otkrilo da im za oporavak od prekida ipak treba puno manje vremena nego muškarcima.

Istraživanje koje su na 5705 dragovoljaca proveli znanstvenici s njujorškog sveučilišta Binghamton pokazalo je da se muškarci dulje oporavljaju od prekida ili se nikada ne oporave.

Žene mogu puno više izgubiti ukoliko su u vezi s pogrešnim muškarcem zbog čega puno bolje prihvaćaju činjenicu da je veza gotova, osobito ako žele zasnovati obitelj, ali se i oporavljaju bolje i brže od muškaraca prihvaćajući novo stanje.

Muškarci su pak natjecateljski nastrojeni pri izboru partnerice, pa njezin gubitak, osobito ako su je smatrali 'dobrim ulovom' osjećaju mjesecima, čak i godinama nakon prekida.

Iako isprva ne pokazuju emocije, ispitanici su odgovorili da su se nakon raskida osjećali prazno te da im se činilo da su izgubili fokus. No ljutnja je kod njih potrajala puno dulje, iako su javno nijekali svoje emocije.

Žene su se češće od muškaraca odlučivale na prekid veze. Tomu u prilog govori činjenica da u SAD-u zahtjev za razvod braka podnosi čak 70 posto žena.

10.08.2019. 21:43:00
http://m.metro-portal.hr/zene-se-brze-oporavljaju-od-prekida/120008/