objavljeno 10.11.2009. 06:17:21
Sve je u bokovima

Žene s oblinama su inteligentnije?

Nova studija sugerira kako su žene s oblinama inteligentnije te imaju veće šanse da rode istu takvu djecu

Fotografija vijesti

Istraživanje koje je ispitalo 16.000 žena otkrilo je kako su one rasnijeg izgleda imale bolje rezultate na kognitivnim testovima, kao i njihova djeca. Što je veća razlika između struka i bokova, to su rezultati bili bolji.

Istraživači pretpostavljaju da je to povezano s masnim kiselinama koje se nalaze u bokovima. Naime, u tom područuju, uglavnom se nalaze dobre Omega-3 masti, koje pomažu i poboljšavaju mentalne sposobnosti žene, kao i njezinog djeteta tijekom trudnoće.

Studija Sveučilišta u Pittsburghu i Kaliforniji također navodi kako su muškarcima takve žene puno privlačnije.  Ipak, neki stručnjaci nisu toliko uvjereni u ove rezultate. ˝Teško je procijeniti nečiju inteligenciju samo na temelju jednog faktora. Treba uključiti socijalne prilike, obrazovanje, prehranu itd. I premda nam se logičnom čini ideja da su muškarcima mnogo privlačnije žene s oblinama, zapravo se takve karakteristike nalaze pri dnu ljestvice kada se traži ozbiljna potencijalna partnerica˝, naglašava prof. Martin Tovee sa Sveučilišta u Newcastleu.

10.11.2009. 06:17:21
http://m.metro-portal.hr/zene-s-oblinama-su-inteligentnije/26080/