objavljeno 22.04.2014. 21:30:00
EHHH

Žene bolje podnose teške situacije od muškaraca

Onaj dio bračnih zavjeta koji govori o bolesti i zdravlju muškarci izgleda ne čuju, jer sedam puta češće ostavljaju

Muškaci bježe od bolesti
Muškaci bježe od bolesti (Shutterstock)

Bračni zavjeti su sjajna stvar, no izgleda da muškarcima neki dijelovi ulaze na jedno uho unutra, a na drugo odmah izlaze van, naročito onaj dio o bolesti i zdravlju. Naime, istraživanja su pokazala da u bolesti bračni supružnici ne reagiraju ni približno jednako - muškarci sedam puta češće ostavljaju ženu nego što se događa obrnuto.

Dakle, istraživanje među parovima u kojima je jedan od supružnika dobio ozbiljnu bolest poput multiple skleroze ili nekog oblika karcinoma pokazalo je ružno lice muškog roda, koji je u velikom broju pobjegao od supruge ostavljajući je da se sama bori s bolešću.

Primjerice, u razvodima kad je jedan od supružnika imao multiplu sklerozu žene su bile oboljele u preko 95 posto slučajeva, kod pacijenata s tumorom mozga postotak je bio oko 80 posto žena, a kod karcinoma je također bilo 95 posto oboljelih žena.

Razvodi brakova u kojima je muškarac teško obolio bili su izuzetno rijetki, ispod 5 posto, tako da se može reći da je dokazano da žene puno bolje podnose teške situacije u životu i da se pokazuju vjernijima i dosljednijima od muškaraca.

22.04.2014. 21:30:00
http://m.metro-portal.hr/zene-bolje-podnose-teske-situacije-od-muskaraca/84523/