objavljeno 26.04.2013. 20:02:00
PAŽNJA!

Ženama se više sviđaju neobrijani muškarci

Ako ste od onih koji se briju svako jutro, a ne ide vam baš sa ženama, razmislite još jednom prije nego što uzmete brijač

Petodnevna brada je tu, fali samo Testarossa
Petodnevna brada je tu, fali samo Testarossa (Screenshot)

Don Johnson je mamio ženske uzdahe u Porocima Miamija, a muškarci su mu zavidjeli na komadima koje je bez problema osvajao. I eto, znanstvenici su krenuli u potragu za razlogom, a ustanovilo se da se radi o petodnevnoj bradi.

Prema rezultatima istraživanja, razina privlačnosti muškarca raste zajedno s bradom, a vrhunac dostiže kad je brada neobrijana pet dana, baš kako je legendarni Don to nosio u popularnoj seriji.

Istraživanje je provedeno na više od 500 osoba, 177 heteroseksualnih muškaraca i 351 ženom, a pokazivali su im slike deset muškaraca s četiri različite duljine brade: svježe obrijan, petodnevna brada, desetodnevna brada i puna brada. 

Ocjenjivala se svaka slika po muževnosti, zdravlju, roditeljskim sposobnostima i privlačnosti. Rezultati su pokazali da su puna brada i svježe obrijani jednako slabo atraktivni, a petodnevna je brada privukla uvjerljivo najviše pozornosti. 

26.04.2013. 20:02:00
http://m.metro-portal.hr/zenama-se-vise-svidjaju-neobrijani-muskarci/77811/