objavljeno 11.10.2011. 08:54:00
ROMANTIKA I DOLARI

Ženama ne smetaju debeli muškarci (koji imaju puno novaca)

Za svakih 10% povećanja indeksa tjelesne mase (BMI) muškarac mora imati 2% veću plaću kako bi ostao jednako poželjan partnericama svog "nivoa", tvrde znanstvenici

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što ova konstatacija zasigurno nikoga neće ostaviti šokiranim, znanstvenici tvrde kako ovo nije puko generaliziranje, već utemeljena znanstvena činjenica koju je potvrdilo i istraživanje.

Naime, studija provedena na Sveučilištu Columbia pronašla je formulu koja izračunava muškarčevu poželjnost s obzirom na višak kilograma i bogatstvo, a pokazuje koliko bogatiji muškarac mora biti za svaki kilogram viška koji ima da ostane jednako poželjan.

Profesor Pierre-Andre Chiappori tvrdi da za svakih 10% povećanja indeksa tjelesne mase (BMI) muškarac mora imati 2% veću plaću kako bi ostao jednako poželjan partnericama svog "nivoa".

Muškarac visine 180 centimetara i težine 80 kilograma koji zarađuje 100.000 dolara godišnje morao bi dobiti povišicu od 2000 dolara ukoliko se udeblja 9 kilograma, ukoliko ne želi izlaziti s manje atraktivnim ženama.

Iako će vam se ovo možda činiti pomalo površno, znanstvenici tvrde kako samci u procjeni potencijalnih partera koriste napredne parametre fizičke i socio-ekonomske privlačnosti kao kriterij za odabir svog idealnog para.

Neki drugi faktori, poput obrazovanja i smisla za humor nisu presudni u ovim odabirima, tvrdi profesor Chiappori.

„Ako ništa drugo, barem je puno jednostavnije promijeniti vaš BMI nego plaću", zaključuje profesor.

11.10.2011. 08:54:00
http://m.metro-portal.hr/zenama-ne-smetaju-debeli-muskarci-koji-imaju-puno-novaca/64209/