objavljeno 30.06.2018. 15:44:00
EH, DA... :)

Zašto vam ormari ne mirišu?

Vjerojatno ste osjetili da se ponekad, kad otvorite ormar, iz njega počne širiti neugodan miris ustajalosti...

Osvježite miris ormara
Osvježite miris ormara (Arhiva)

Ormari puni odjeće ponekad odaju mirise koji nam se definitivno ne sviđaju - svi znamo onaj mirist ustajalosti koji nam ne odgovara, no znate li zašto je tome tako?

To se događa jer ormare vrlo rijetko prozračujemo, u ormare vraćamo odjeću koju nismo oprali ili dovoljno dobro osušili. Kako bismo se oslobodili neugodnih mirisa u ormaru, potrebno je sve stvari izvaditi, oprati, a unutrašnjost ormara dobro oprati odgovarajućim sredstvima.

Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tjera moljce, a ima i ugodnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili narančino, osvježit će ormare i oraspoložiti vas svaki put kad ih otvorite.

Ulje koje ste izabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odjeću.

Drugi način "podmetanja" mirisa u ormar je da u platnene vrećice ubacite osušene ladice ruža i ostalog cvijeća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih sjemenki. Možete osušiti i iskorištene vrećice omiljenog čaja (kamilice, lipe, jasmina...) i rasporedite ih u džepove odjeće.

Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema.

Držite ih u kutku ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris. I mirisne štapiće možete zamotati u čisto platno i staviti između odjeće.

Nove sapune otvorite s jedne strane i stavite na police, a možete iskoristiti i ostatke korištenih sapuna. Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i objesite na vješalicu ili stavite u džepove odjeće

30.06.2018. 15:44:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-vam-ormari-ne-mirisu/113000/