objavljeno 18.09.2019. 11:01:00
EHHH...

Zašto ne možemo skinuti trbuh?

Svatko je barem jednom imao problema s dobro poznatim šlaufima, a svaki će trener reći da je ključ mršavljenja u trbuhu dobra prehrana

Neće pa neće...
Neće pa neće... (Arhiva)

Trbuh je svima najčešći problem kad govorimo o gubitku viška kilograma - svatko je barem jednom imao problema s dobro poznatim šlaufima, a svaki će trener reći da je ključ mršavljenja u trbuhu dobra prehrana.

Stoga, evo pet razloga zašto i dalje imamo problema sa zakapčanjem košulje...

Hrana iz dostave - jednostavni ugljikohidrati (kao čips) i šećerni dodaci (u, primjerice, zaslađenim pićima) uzrokuju brzi porast šećera u krvi što pokreće proizvodnju inzulina, hormona koji potiče jetru na skladištenje masnoća. 

Jedete premalo masti - za smanjenje trbušnih masnoća zapravo je dobro jesti masnoću, a posebno nezasićene masne kiseline. Kada su znanstvenici u jednom istraživanju tražili od žena da počinju konzumirati 1,600-kaloričnu dijetu, izgubile su trećinu trbušne masti u samo mjesec dana. 

Premalo zalaganja na treninzima - vrlo popularni HIIT treninzi (treninzi jakon intenziteta) tope mnogo kalorija, a uz to su veoma učinkoviti kada je riječ o reduciranju lučenja inzulina, kortizola i triglicerida. Stoga, ako se ne znojite za vrijeme treninga, niste odradili dovoljno dobar trening. 

Previše alkohola - prema jednom danskom istraživanju, pivo se doista može povezati s trbušnim naslagama. No, ako ste žena i mislite da je rješenje u prelasku na vino, prevarile ste se. Alkohol bilo koje vrste pridonosi povećanju kilograma. 

Previše sokova - istraživanja su pokazala kako će oni koji konzumiraju veće količine sokova imati i veći postotak masti u trbuhu. Oni će krivo procijeniti unos kalorija (izostavljajući one unesene sokovima) te onda pretjerati s onima u hrani.

18.09.2019. 11:01:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-ne-mozemo-skinuti-trbuh/120746/