objavljeno 10.01.2018. 20:01:00
HE HE

Zašto muškarce toliko privlače ženske grudi?

Gotovo u pravilu dobar dekolte hipnotizira većinu muškaraca u bližoj okolini, a one u neposrednoj blizini čini potpuno podložnim ženskim čarima

Zašto je gotovo nemoguće odoljeti dobrim grudima?
Zašto je gotovo nemoguće odoljeti dobrim grudima? (Arhiva)

Ženske grudi nedvojbeno su izuzetno utjecajan dio ženskog tijela, jer gotovo u pravilu dobar dekolte hipnotizira većinu muškaraca u bližoj okolini, a one u neposrednoj blizini čini potpuno podložnim ženskim čarima.

Ne čudi, stoga, da su još u u 18. stoljeću u Španjolskoj razvili disciplinu koja se bavi proučavanjem ženskih grudi - proučavali su karaktere žena preko njezinog poprsja pa su tako žene s grudima poput 'lisičje njuške' bile okarakterizirane kao pametne i suzdržane, vjerne i inovativne u seksu, no istovremeno lijene i bez incijative.

U 20. stoljeću, grudima se bavio talijanski seksolog Piero Lorenzoni koji također tvrdi da su karakter žene i njezine grudi, usko povezani. Grudi dijeli u nekoliko obilika - dinja, limun, naranča i u nekoliko veličina. 

U čemu je tajna veza?

"Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom smislu", kaže znanstvenik i psihijatar Larry Young s Emory sveučilišta.

Također smo jedina vrsta na zemlji kod koje mužjaci stimuliraju ženske grudi tijekom predigre i seksualnog čina. E sad, u čemu je tajna veza između muškaraca i poprsja kod ljepšeg spola?

Naravno, kao i uvijek zaslužna je kemija. Dojenjem se stvara veza između majke i djeteta koja se kasnije prenosi na parove - naravno to se događa na neurološkoj razini.

Stimulacijom ženskih bradavica tijekom dojenja dolazi do lučenja oksitocina (hormona ljubavi) u mozgu zbog čega majka više pažnje posvećuje djetetu i daje mu više ljubavi. Ispostavilo se da ovaj mehanizam ne djeluje samo u odnosu majka - dijete, već i kasnije kod heteroseksualnih parova, te zbog toga muškarci ženama miluju i ljube grudi te stimuliraju bradavice. 

Drugi autori tvrde da je opsesija ženskim grudima stvar nagona i evolucije. Naime, većina primata seks prakticira odostraga te se kod ljudi opsesija grudima povezuje s njihovim oblikom - podsjećaju na stražnjicu. 

10.01.2018. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-muskarce-toliko-privlace-zenske-grudi/109639/