objavljeno 10.10.2019. 15:01:00
MA DA?

Zašto je važno imati prijatelje na poslu?

Ako imate barem jednog prijatelja na poslu bolje ćete raditi i bit ćete inovativniji, što može dovesti do većeg prihoda

Kad se male ruke slože...
Kad se male ruke slože... (Arhiva)

Kako na poslu provodimo više vremena nego kod kuće, osim profesionalnog odnosa, važno je da s vama netko slavi vaša postignuća i ujedno sluša kada trebate razgovarati o osobnim problemima. U suprotnom, biste se na radnom mjestu osjećali usamljeno i izolirano.

Prema istraživanju koje je proveo Gallup, globalna tvrtka koja se bavi različitim istraživanjima, ako imate barem jednog prijatelja na poslu bolje ćete raditi i bit ćete inovativniji, što može dovesti do većeg prihoda.

Naime, prijateljstvo na poslu ohrabruje vas da idete na posao jer vrijeme provodite s osobom koja vam se sviđa i zato ćete biti sretni. Zbog toga je čak sedam puta veća vjerojatnost da ćete se htjeti uključiti u projekte poduzeća, bez obzira radi li se o novim idejama ili povećanju učinkovitosti.

Čak je 20 posto manja mogućnost da ćete napustiti posao ili tražiti novi. Istraživanje također pokazuje da 50 posto zaposlenika koji rade s prijateljem gradi posebnu vezu s poduzećem u usporedbi s 10 posto onih koji imaju samo profesionalne veze.

Dvije trećine žena vjeruje da je prijateljstvo u uredu bitno za ugodan rad. 

Prihodi, mogućnosti napretka u tvrtki i beneficije neki su od glavnih čimbenika koje ljudi uzimaju u obzir prilikom traženja posla. Međutim, prema istraživanjima, dvije trećine žena priznaje da je socijalni aspekt također "važan razlog" za odluku gdje će raditi. Odnosi unutar tvrtke temelji su za uživanje u zdravom životu.

10.10.2019. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-je-vazno-imati-prijatelje-na-poslu/121203/