objavljeno 06.04.2022. 18:01:00
LOOL

Zašto je dobro imati skromno vjenčanje?

Kako tvrde istraživači, deset posto brakova koji su počeli vjenčanjima čija cijena prelazi 160.000 kuna završilo je razvodom u prve tri godine

Malo razmislite...
Malo razmislite... (Arhiva)

Skromno vjenčanje najbolja je stvar koju možete napraviti za sebe i partnera ako želite živjeti dugo zajedno.

Naime, parovi koji potroše desetke tisuća kuna na svoj veliki dan kako bi napravili slavlje za obitelji i brojne prijatelje imaju veće šanse da će se razvesti, tvrdi studija zaklade Marriage Foundation, koja se bavila povezanošću novca potrošenog na vjenčanje i sreće u braku.

Kako tvrde istraživači, deset posto brakova koji su počeli vjenčanjima čija cijena prelazi 160.000 kuna završilo je razvodom u prve tri godine.

S druge strane, 34 posto parova koji su na vjenčanju imali tek deset gostiju razvelo se unutar deset godina. To pokazuje da nešto više gostiju donosi sreću u braku jer pokazuje da ste spremni obvezati se jednoj osobi te svoj izbor želite dijeliti s drugima.

"Ovo istraživanje potvrdilo je rezultate prijašnjeg američkog istraživanja koje je sugeriralo da su skupa vjenčanja loša za brak jer mladence uvaljaju u dug. Kad se sve uzme u obzir, ovo istraživanje šalje poruku da vjenčanja ne moraju puno koštati te da bi parovi trebali svoj posebni dan podijeliti s obitelji i bliskim prijateljima kad god je to moguće", rekao je voditelj istraživanja Harry Benson

06.04.2022. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-je-dobro-imati-skromno-vjencanje/137157/