objavljeno 16.04.2019. 20:01:00

Zašto je dobro biti ćelav?

Ćelavi muškarci su obično stariji, a žene ih vide kao inteligentnije i mudrije, pokazalo je istraživanje

Stvarno je OK?
Stvarno je OK? (Arhiva)

Ćelavi muškarci odavno više nisu predmet podsmijeha niti izbjegavanja od strane suprotnosg spola - štoviše, često se smatraju uspješnijima i dominantnijima od muškaraca s bujnim kosom, pokazalo je istraživanje iz 2012., prema Business Insideru.

Istraživanje kaže da žene obično smatraju da su ćelavi muškarci jači i moćniji. Ovo nije baš iznenađujuća vijest s obzirom da neki od najvećih glumaca kao Bruce Willis, Dwayne Johnson i Jason Statham imaju obrijane glave. 

Istraživanje je proveo znanstvenik Albert E. Mannes na Sveučilištu u Pennsylvaniji. Sudjelovalo je 59 ispitanika i pokazalo se da su im ćelavi muškarci privlačniji.

Evo jednog mogućeg objašnjenja privlačnosti: ćelavost je nešto kao izjava. "Ne kažem da muškaraca brijanje glave čini uspješnim, ali pokazuje da je učinio nešto aktivno", izjavio je Seth Godin za Wall Street Journal.

Ne samo da su obrijani muškarci uspješniji, nego su i pametniji. 

Ćelavi muškarci su obično stariji, a žene ih vide kao inteligentnije i mudrije, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Saarland.

Ipak, postoji jedan tip frizure za muškarce s manje kose koji nije privlačan. Muškarci se čine privlačnijima, inteligentnijima i uspješnijima ako su potpuno bez kose, dok se muškarci koji imaju više kose na nekim mjestima, a negdje su ćelavi, nije nešto što se sviđa ženama. 

16.04.2019. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/zasto-je-dobro-biti-celav/118027/