objavljeno 06.07.2018. 13:01:00
SAVJETI :)

Zaštita kose od ljetnih nezgoda

Kako bi vaša kosa preživjela godišnji odmor i izbjegla 'bolne' rezove u frizerskom salonu, poslušajte naše savjete

Ne dozvolite da vam ljeto ošteti kosu
Ne dozvolite da vam ljeto ošteti kosu (Shutterstock)

Kosu treba ljeti zaštititi od sunca, mora i klora, jer ako je izložena visokim temperaturama, soli i vjetru gubi sjaj, puca i isušuje se. Kako bi vaša kosa preživjela godišnji odmor i izbjegla 'bolne' rezove u frizerskom salonu, poslušajte naše savjete.

Zaštita kose ljeti uključuje:

blagi šampon - priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe, no što to činite inače. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

masku za kosu - more, sunce, vjetar i bazenski klor jako oštećuju kosu. Jednom tjedno nanesite masku za kosu. Preporučujemo masku od kokosovog ulja - osim što je jako učinkovita - obnavlja kosu i vraća joj sjaj, miriši na ljeto. Možete na kosu nanijeti samo kokosovo ulje, a možete ga kombinirati s medom ili sirovim jajetom. Pomiješajte dvije - tri žlice kokosovog ulja i žlicu meda ili dvije tri žlice ulja i izmućeno jaje te nanesite na opranu i ručnikom posušenu kosu. Masku nanesite od korjena do vrha, a njome izmasirajte i glavu. Ostavite da djeluje najmanje sat vremena pa isperite. 

šešir zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte.

vodu - nakon kupanja u moru ili u bazenu isperite kosu običnom vodom kako bi s nje uklonili klor ili morsku sol.

Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca stoga nema izlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru.

06.07.2018. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/zastita-kose-od-ljetnih-nezgoda/113097/