objavljeno 22.09.2014. 20:01:00
COOL

Zanimljive činjenice o braku koje niste znali

Brak je prilično ozbiljna stvar, pitajte bilo kojeg novopečenog supruga ili bolju mu polovicu, no to ne znači da se ne možemo malo zabaviti na tu temu

Brak ima neke čudne zakonitosti :)
Brak ima neke čudne zakonitosti :) (Dreamstime)

Brak je vrlo ozbiljan korak u životu, no kako se o svemu rade istraživanja, tako se ponekad može naletjeti na vrlo zanimljive podatke i o toj instituciji. Posao je sjajno odradio Salon, a mi ćemo slobodno interpretirati pronađeno.

Tako, primjerice, suprug više uživa u životu ako se supruzi sviđa život u braku, no zanimljivo je da obrnuto - ne vrijedi. 

>> Činjenice o braku koje vas neće razveseliti >>

S druge strane, ako se suprug razboli, supruga postaje nesretna, no i u ovom slučaju reakcija supruga na bolest žene nije jednako snažna. 

Visina također ima prilično snažan utjecaj na brak, pa tako visoki muškarci obično stupaju u brak s obrazovanijim ženama, dok niski muškarci imaju tendenciju pronalaženja manje obrazovanih žena. No, tim je ženama lakše u životu, jer se niski muškarci više trude zaraditi dovoljno novaca i ne rastaju se tako često kao visoki.

>> 5 znanstveno potvrđenih savjeta za sretan brak >>

Kako su u modu ušla velika vjenčanja, informacija koja će vas sigurno zanimati - veće vjenčanje daje veće šanse za uspješan brak, tvrde istraživači sa Sveučilišta u Denveru.

I da, samo da znate za kraj - moguće je imati genetsku predispoziciju za nevjeru. Stoga, malo bolje upoznajte roditelje budućeg bračnog druga ....

22.09.2014. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/zanimljive-cinjenice-o-braku-koje-niste-znali/87407/