objavljeno 25.05.2011. 16:26:00
OČEKIVANJA

Zagrebački holding predviđa da će poslovati s dobiti

Sve uštede u Holdingu ostvaruju se kroz smanjivanje angažmana kooperanata i vanjskih usluga

Ivo Čović
Ivo Čović (Dragan Matić/CROPIX)

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović izjavio je danas kako su pretpostavili da će poslovati s malom dobiti ako od prodaje poslovne imovine ostvare prihod od 230 milijuna kuna, piše Hina.

"Našim poslovnim planom predviđeno je da ćemo imati tešku poslovnu godinu, da - ukoliko ne bi išli, a u ovom trenutku mislimo da nećemo ići u komercijalizaciju nekih od naših nekretnina, da ćemo imati određenih poslovnih poteškoća zbog toga što su one podružnice koje su u značajnoj mjeri ovisne o prihodima iz gradskog proračuna u poziciji da imaju manja sredstva nego u prošloj godini", rekao je Čović novinarima nakon obilaska zagrebačkih perivoja i parkova u povodu završetka proljetnog uređenja zelenih površina.

Podsjetio je da su na lanjskom rebalansu imali "smanjenje sredstava za njihove usluge od preko 300 milijuna kuna do kraja godine".

Istaknuo je da sve uštede u Holdingu ostvaruju kroz smanjivanje angažmana kooperanata, vanjskih usluga, ali je vrlo važnim ocijenio da su postigli dogovor sa sindikatima. Istaknuo je da imaju oko 11.700 zaposlenika u prosjeku te da je ta brojka za 200-tinjak niža od prosjeka u prošloj godini i vjeruju da će smanjiti troškove osoblja za deset posto do kraja godine, nešto kroz izmjene Kolektivnog ugovora, a nešto kroz smanjenje broja zaposlenika.

Naveo je da je druga važna stvar javni prijevoz koji je u planu u prošloj godini trebao osigurati 750 milijuna kuna subvencije, nažalost, rebalansom je to smanjeno na 710, a u planu za ovu godinu predviđeno je 600 milijuna kuna. "Nadamo se da će promjene koje stupaju na snagu 1. srpnja, vezano uz plaćanje javnog prijevoza, donijeti određeni prihod, ali smo sigurni da on neće biti dovoljan da kompenzira ovu razliku u odnosu na potrebnu subvenciju", rekao je.

Na pitanje novinara veseli li se "ministarskoj fotelji", o čemu se nagađa u javnosti ako SDP dođe na vlast na sljedećim parlamentarnim izborima, Čović je odgovorio da od nula do 24 sata isključivo razmišlja u poslovnom smislu o Zagrebačkom holdingu.

Istaknuo je kako ima mandat još otprilike godinu i pol dana i misli ga odraditi do kraja, a ako skupština društva bude zadovoljna radom te uprave, nada se i produžetku mandata, to jest novome mandatu.

25.05.2011. 16:26:00
http://m.metro-portal.hr/zagrebacki-holding-predvidja-da-ce-poslovati-s-dobiti/59262/