objavljeno 25.07.2008. 03:08:48

Zadržati Repešu prvi preduvjet za velike stvari

Košarkaški izbornik sastavio je momčad željnu uspjeha

Fotografija vijesti

Nakon kraja kvalifikacijske utakmice protiv Njemačke za odlazak na OI, hrvatski košarkaši izgledali su poput kolega im rukometaša neposredno nakon osvojene zlatne olimpijske medalje. Zagrljeni u krugu, s osmijehom na licima,  pjesmom su označili kraj trinaestogodišnjeg posta i veliki ‘come back’ hrvatske košarke u odabrano društvo. Da, Atena je sretna, tu su košarkaši osvojili  broncu na EP-u, posljednju medalju na velikim natjecanjima.

Iako to nikad neće reći, dapače, ponudit će priču da je od svog prethodnika Spahije naslijedio selektiranu momčad, veliki, ogroman posao u posljednje tri godine napravio je  izbornik Jasmin Repeša.

Želimo vjerovati da je ovo prekretnica, da ne može gore nego što je bilo. Jer bili smo nigdje. A za to je potrebno ispuniti jedan bitan preduvjet. Zadržati Repešu! Hrvatski izbornik trener je Rome koja ulaže golem novac u značajan iskorak na eurosceni. Veliki je pritisak na Repešinim leđima, do kraja Olimpijade sigrno je na kormilu reprezentacije.

A nakon toga...

Složio je momčad u kojoj vlada timsko jedinstvo, povjerenje i želja. Želja za učenjem  i dokazivanjem. Glad za uspjehom. (AKM)

25.07.2008. 03:08:48
http://m.metro-portal.hr/zadrzati-repesu-prvi-preduvjet-za-velike-stvari/10188/