objavljeno 25.07.2008. 17:21:08

Zabranjeno voće još uvijek je najslađe voće

Ato Kwamina Markin
Ato Kwamina Markin

Nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića digla se golema prašina zbog ustaške ikonografije koju je upriličila hrvatska mladež. I slabije upućenom u opus vjerojatno najpopularnijeg i najslušanijeg hrvatskog pjevača bilo je jasno da će svanuti dan kad će netko zabraniti Thompsonu da pjeva u Hrvatskoj.
I dogodilo se. Saborski zastupnik IDS-a usprotivio se održavanju koncerta na umaškom

Teniskom centru Stella Maris jer pjesme ovog megapopularne estradne zvijezde mogu naštetiti ugledu i turizmu Umaga, ali i cijele Istre. Istrčao je Kajin pred novinare i svoju odluku kasnije potkrijepio činjenicom da se s istim slaže i predsjednik Mesić. Naravno, predsjednik je to opovrgnuo pojasnivši da je tek poručio da u tom slučaju neće doći u Umag.

Je li ovom zabranom riješen problem? Ne bi li ipak mudrije bilo ‘stegnuti’ čuvare reda i mira, baš kao i sudstvo da rade ono za što ih plaćaju porezni obveznici. 

No, je li ovom zabranom riješen i problem? Očekuje li Kajin da mladi obožavatelji Thompsona na njegovim koncertima neće nositi kape s velikim ‘U’ ili majice, šalove i zastave? Ili bi ipak bolje bilo ‘stegnuti’ čuvare reda i mira, baš kao i sudstvo da rade ono za što ih plaćaju porezni obveznici?

Piše: Piše: Ato Kwamina Markin
25.07.2008. 17:21:08
http://m.metro-portal.hr/zabranjeno-voce-jos-uvijek-je-najsladje-voce/10252/