objavljeno 17.05.2015. 13:16:00
SMILE

Za sreću vam treba samo sedam sekundi

Neraspoloženi ste ili tužni? Ako poslušate ove savjete, raspoloženje će vam se promijeniti u trenutku i bit ćete sretni

Do osjećaja sreće možete doći vrlo brzo
Do osjećaja sreće možete doći vrlo brzo (Shutterstock)

Sreća je dostupna svima, a ako vam je dan tmuran i rasploženje na nuli, Eric Barker je u magazinu Time objavio sedam savjeta kako u trenutku poboljšati raspoloženje i povratiti osjećaj sreće.

Za početak, pomislite na nešto što volite i zamislite kako bi se osjećali da to izgubite - nakon toga možete samo biti sretni što to i dalje imate.

Drugi savjet, istini za volju, traje malo duže - odspavajte jednu rundu. Naime, dokazano je da se negativne misli lakše procesuiraju u snu, pa će vam brzinski popodnevni odmor donijeti svježinu i sreću.

Nasmiješite se, osjećali se tako ili ne - cijeli niz istraživanja je pokazao da smijeh ima ljekovit utjecaj i može vas navesti da se dobro osjećate. 

Jednako će dobro funkcionirati i zagrljaj, no neka bude duži od dvadeset sekundi - toliko je dovoljno da se počne otpuštati oksitocin, hormon bliskosti i sreće.

Uključite i partnera u akciju - recite mu/joj što vam se danas dobro dogodilo, a zatim neka on/a napravi isto.

Zaposlite mozak nekom glavolomkom ili težim zadatkom (barem toga ima napretek na internetu) - misli će vam se odvojiti od negativnosti i riješit ćete problem.

Kako je zahvalnost jedan od najučinkovitijih alata za postizanje sreće, pošaljite nekome e-mail ili ga nazovite i zahvalite na nečemu što je napravio za vas.

17.05.2015. 13:16:00
http://m.metro-portal.hr/za-srecu-vam-treba-samo-sedam-sekundi/91786/