objavljeno 23.02.2012. 07:03:00
STAMBENA ŠTEDNJA

Wüstenrot u Hrvatsku investirao 230 milijuna kuna

Od pokretanja stambene štedionice 1998. godine Wüstenrot grupa dosad je s ovom investicijom u Hrvatskoj ukupno uložila oko 230 milijuna kuna

Stambena štediona bez premca
Stambena štediona bez premca (Wustenrot)

Nakon niza godina uspješnog poslovanja Wüstenrot stambene štedionice na hrvatskom tržištu, sredinom veljače predstavljena je nova investicija ove grupacije, vrijedna 42,5 milijuna kuna - Wüstenrot životno osiguranje d.d. Od pokretanja stambene štedionice 1998. godine Wüstenrot grupa dosad je s ovom investicijom u Hrvatskoj ukupno uložila oko 230 milijuna kuna.

G. Franz Meingast, predsjednik Nadzornog odbora Wüstenrot stambene štedionice tom prilikom je poručio:

"Glavni cilj nove investicije je jačanje pozicije Wstenrot stambene štedionice u Hrvatskoj po uzoru na poslovanje u drugim zemljama gdje je objedinjena usluga stambene štednje i životnog osiguranja. Krajem 2011.g. udio Wüstenrot stambene štedionice u ukupnom depozitu na tržištu stambenih štedionica je 22,87% dok je udio ukupnih kredita na istom tržištu 37,14%!, a očekujemo i da sa životnim osiguranjima budemu u narednih pet godina među 10 najboljih u tom području.

Naše poslovanje pretpostavlja poštivanje pravne regulative i pretpostavki za pristupanjem Hrvatske Europskoj Uniji. Prema svim pokazateljima hrvatsko tržište je u postupku razvoja što nam daje priliku za izgradnju kvalitetnih poslovnih temelja. Motivirala nas je i sinergija stambene štedionice i životnog osiguranja te objedinjenje cjelovitog financijskog paketa za naših postojećih 137.000 klijenata.

Obje tvrtke imaju jednu ključnu zajedničku ciljnu skupinu - to je hrvatska obitelj. Uvjereni smo u naš uspjeh jer imamo iskustvo u prepoznavanju potreba naših klijenata, a to će nam omogućiti i specifični uvjeti na hrvatskom tržištu."

Više informacija na www.wuestenrot.hr.

23.02.2012. 07:03:00
http://m.metro-portal.hr/wustenrot-u-hrvatsku-investirao-230-milijuna-kuna/68505/