objavljeno 07.10.2011. 13:21:00
THE WHOLE LOVE

Wilco u ožujku sljedeće godine konačno u Zagrebu

Koncert Wilca održat će se 11. ožujka 2012. u zagrebačkom Aquariusu, a bend na turneji promovira svoj hvaljeni novi album "The Whole Love"

Fotografija vijesti

Jedan od najbitnijih alternativnih rock-sastava koji trenutno praše glazbenom scenom, američki bend Wilco, 11. ožujka iduće godine nastupa u Zagrebu, objavio je danas organizator Inmusic, piše Hina.

Na dugoočekivanom premijernom nastupu u Hrvatskoj, Wilco će predstaviti hvalospjevima ovjenčan novi album "The Whole Love".

"Poput Radioheada, Wilco je jedan on onih bendova sa zavidnom karijerom, čiji se albumi prozivaju remek-djelima i prije nego službeno budu objavljeni", stoji u objavi organizatora.

Bend iz Chicaga osnovan je 1994. godine nakon raspada kultne alt-country grupe Uncle Tupelo, koja je godinu dana prije izdala priznati album "Anodyne". Wilco su već svojim debi albumom "A.M." uspjeli oduševiti kritiku, a uspjeh se nastavio i sa sljedećim albumima "Being There" (1996.) i "Summer Teeth" (1999.). Nakon dužeg razdoblja djelovanja na nezavisnoj sceni, konačno ih sjajni album "Yankee Foxtrot Club" 2002. godine lansira među širu publiku. 

Za idući album "A Ghost Is Born" iz 2005. dobivaju Grammyja, nakon čega slijede dva manje eksperimentalna i smirujuća albuma "Sky Blue Sky" i "Wilco (The Album)". Nedavno su izdali album "The Whole Love" koji je u samo nekoliko dana dobio mahom panegirične ocjene kritike i publike. Tim se albumom Wilco vraćaju inovativnim rješenjima i originalnom spoju raznih glazbenih pravaca kao što su rock, pop, country, folk, elektronika, psihodelija...

Bend predvodi pjevač i gitarist Jeff Tweedy čija je glazbena kreacija glavna pokretačka snaga Wilcovog stvaralaštva

Koncert Wilca održat će se 11. ožujka 2012. u zagrebačkom Aquariusu. Informacije o ulaznicama bit će objavljene naknadno.

07.10.2011. 13:21:00
http://m.metro-portal.hr/wilco-u-ozujku-sljedece-godine-konacno-u-zagrebu/64067/