objavljeno 01.06.2022. 09:30:00
HAKL

Vrhunski hakl u Zagrebu

NBA zvijezde pozivaju sve ljubitelje sporta na vrhunski hakl u Zagrebu, uz bogate nagrade i zabavu za sve generacije

Odlična atmosfera
Odlična atmosfera (Arhiva)

Peto izdanje jedinstvenog košarkaškog turnira Povratak košarci 3x3 powered by Cekin - kvaliteta Vindija, održat će se 10. i 11. lipnja 2022. u Zagrebu, na igralištu OŠ Lovre pl. Matačića. Natjecanja su organizirana u tri kategorije: seniorski, U16 i kvartovski turnir, a prvi korak za osvajanje bogatih nagrada je prijava putem službene web stranice. Prijave natjecatelja za košarkaški spektakl otvorene su do 5. lipnja. Organizatori su pripremili brojna iznenađenja, a ove godine nagradni fond u kategoriji seniora iznosi čak 15000 kuna. Turnir su podržale i NBA legende Dario Šarić i Gordan Giriček te zvijezda u usponu Lovro Gnjidić, koji su za ovu prigodu snimili videa kojima pozivaju natjecatelje i gledatelje na dvodnevni sportski događaj koji će udružiti sve zaljubljenike u sport.

„Organizacijom turnira svake godine nastojimo okupiti što veći broj djevojčica i dječaka svih uzrasta kako bismo im od najranije mladosti pružili podršku i osigurali kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Tako će na školskom terenu zaigrati veliki broj djece, a uz seniorski i U16 3x3 turnir, svakako bih istaknuo kvartovski turnir koji će kao novitet donijeti posebnu energiju na popularnu Folku. Ovogodišnje peto izdanje košarkaškog spektakla, u dva će dana okupiti više od tisuća natjecatelja i posjetitelja, što nam daje razloga za sreću i optimizam, odnosno potvrdu da se košarka vratila tamo gdje i pripada" izjavio je Marinero Karamarko, potpredsjednik KK Larus i organizator Turnira.

U sklopu Turnira održat će se i natjecanje u tricama, kultno šutiranje s centra, ali i kviz natjecanje „Top radio znalac". Organizator je pripremio besplatan cjelodnevni program za sve generacije, a najmlađi će imati priliku sudjelovati u likovnim i znanstvenim radionicama. Uz navedeni sportski i kreativni sadržaj, posjetitelji će uživati i u prigodnoj hrani i piću te odličnim glazbenim ritmovima za koje je zadužen poznati DJ Sinke.

Košarka 3x3 jedan je od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta. Postala je ključan pokretač razvoja košarke te lako inspirira mlade za bavljenje sportom. 2017. je dodana olimpijskom programu, počevši od igara u Tokiju 2021. i od tada joj popularnost diljem svijeta raste velikom brzinom.

„Svjedoci smo sve većeg broja kvalitetnih turnira u regiji, stoga je organizacija na visokoj razini sama po sebi bila imperativ. KK Larus posljednjih godina bilježi vrhunske rezultate i neprestano ostvaruje brojne uspjehe, što ćemo također dokazati ovim turnirom. Osim bogatog nagradnog fonda, u suradnji s brojnim partnerima, svim posjetiteljima osigurat ćemo pravu dvodnevnu poslasticu za cijelu obitelj, kako na terenu, tako i izvan njega" dodao je Antonio Karamarko, tajnik KK Larus i jedan od organizatora.

Ovaj hvalevrijedan projekt koji potiče bavljenje sportom od malih nogu i aktivno provođenje slobodnog vremena, održat će se pod pokroviteljstvom varaždinske Grupe Vindija dok je medijski pokrovitelj Top radio, a u organizaciji i pripremi Turnira, Košarkaškom klubu Larus pridružila se Millenium promocija.

Sve informacije i novosti o turniru Povratak košarci 3x3 powered by Cekin - kvaliteta Vindija dostupne na službenim kanalima:

KK Larus FB

Povratak kosarci FB

Povratak kosarci IG

01.06.2022. 09:30:00
http://m.metro-portal.hr/vrhunski-hakl-u-zagrebu/138004/