objavljeno 21.09.2015. 14:10:51
WOW!

Volkswagen bi mogao platiti nevjerojatnu kaznu

Volkswagen je zatražio od američkih trgovaca da zaustave prodaju nekih njegovih dizel automobila proizvedenih 2015. godine nakon što su regulatori otkrili da softver u tim vozila daje lažne podatke o emisijama štetnih plinova

VW u problemima
VW u problemima (Arhiva)

Volkswagenu zbog nepoštivanja pravila prijeti kazna do 18 milijardi dolara nakon što je otkriveno da softver u vozilima lažira podatke o emisijama štetnih plinova.

'Osobno mi je jako žao što smo iznevjerili povjerenje naših kupaca', kazao je izvršni direktor Martin Winterkorn u priopćenju. 'Volkswagen je zatražio vanjsku istragu o tom pitanju', rekao je.

Američka agencija za zaštitu okoliša EPA objavila je u petak da softver pogrešno mjeri emisije štetnih plinova i da bi Volkswagen mogao dobiti kaznu do 18 milijardi dolara.

Detroit News izvijestio je da trgovci vozilima Volkswagen još imaju u prodaji neka dizel vozila iz 2015. marke Jetta, Passat i Buba. Predstavnik VW-a u nedjelju je potvrdio djelomičnu obustavu prodaje pogođenih vozila, ali nije rekao o kojem je broju riječ.

21.09.2015. 14:10:51
http://m.metro-portal.hr/volkswagen-bi-mogao-platiti-nevjerojatnu-kaznu/94011/