objavljeno 10.10.2017. 13:01:00
PUTOVANJA

Volite jesen? Evo 7 prijedloga za odlično putovanje

Od spektakularnih planinskih krajolika do užurbanih gradskih središta, možete odabrati omiljeni smještaj i uživati u dugoj šetnji s pogledom na raznobojno lišće dok ne počne zima

Bled nam je najbliži...
Bled nam je najbliži... (Booking.com)

Jesen prepuna prekrasnih boja zna biti pravo osvježenje nakon dugog, vrućeg ljeta. Na temelju tisuća preporuka prijašnjih putnika, Booking.com nudi popis najboljih mjesta na svijetu za uživanje u prekrasnom raznobojnom jesenskom lišću.

Od spektakularnih planinskih krajolika do užurbanih gradskih središta, možete odabrati omiljeni smještaj među 30 različitih opcija i uživati u dugoj šetnji s pogledom na raznobojno lišće dok ne počne zima.

Kyoto, Japan

Kyoto je jedno od najboljih mjesta na svijetu za promatranje jesenskog lišća dok mijenja boje. Lišće je najraznobojnije u studenom jer tada prekrasna javorova krošnja postaje crvena, a tlo oko brojnih hramova poprima žute i crvene nijanse.

Gdje boraviti: Vikendica u japanskom stilu u Kyotu:

Bledsko jezero, Slovenija

Tijekom jeseni Bledsko jezero potpuno mijenja svoj izgled! Slikoviti otočić usred jezera izgleda poput razglednice, a lišće guste okolne šume sjaji u zelenim, žutim i narančastim tonovima. Putnici mogu prošetati oko jezera ili unajmiti bicikl i istražiti okolna slikovita brda.

Bled nam je najbliži...

Gdje boraviti: Apartman s pogledom na Bledsko jezero

Jezero Placid, SAD

Jezero Placid nudi savršeno okruženje za uživanje u brojnim jesenskim bojama koje ga okružuju. Uživajte u šalici kave promatrajući crveni i zlatni odsjaj na mirnoj površini jezera.

Gdje boraviti: Resort na jezeru Mirror

Mont-Tremblant, Kanada

Brojni putnici u Kanadi biraju planinu Mont-Tremblant za uživanje u raznobojnom jesenskom lišću. Vožnja panoramskom gondolom odvest će vas do uspona na najviši vrh Laurentians, odakle možete uživati u prekrasnom pogledu na žuti, narančasti i crveni krajolik. Također možete uživati u uzbudljivoj vožnji biciklom ili jahanju kroz prirodu. 

Gdje boraviti: Smještaj s doručkom na planini Mont-Tremblant

Kiedrich, Rheingau, Hesse, Njemačka

Na okolnim se brežuljcima prostiru raznobojni vinogradi, a odlična vina u slikovitom gradiću Kiedrich samo čekaju da ih posjetitelji kušaju. Ne postoji bolji način da pobijedite post-ljetnu depresiju i dočekate novo godišnje doba, nego na svježem zraku i blagoj klimi.

Gdje boraviti: Povijesni hotel blizu Kiedricha

Jezero District, UK

Na prekrasnom jezeru District na sjeverozapadu Engleske dominira simfonija jesenskih boja. Ovaj je nacionalni park popularan zbog svojih jezera, šuma i planina te je savršen za uživanje u veličanstvenom i raznobojnom jesenskom lišću.

Gdje boraviti: Privatni smještaj u Amblesideu

Füssen, Njemačka

Ova prekrasna šuma okupana je jesenskim bojama i nudi dramatičan kontrast s mirnim krajolikom oko romantičnog dvorca Hohenschwangau. Jesen je odlično doba za posjet dvorcima Neuschwanstein i Hohenschwangau zahvaljujući blagim temperaturama i prekrasnom, bajkovitom krajoliku.

Gdje boraviti: Spa hotel u Füssenu

10.10.2017. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/volite-jesen-evo-7-prijedloga-za-odlicno-putovanje/107853/