objavljeno 19.06.2021. 18:01:00
EHHH...

Voće nema puno šećera - ponekad

Voće je dobro za vas i nudi organizmu potrebne nutrijente i minerale, ali se i razlikuju po količini šećera kojeg sadrži.

Sve opušteno... ali ne i previše...
Sve opušteno... ali ne i previše... (Arhiva)

Stalno nam govore da trebamo jesti voće... a što ako ga jedemo previše i dobivamo višak kila? Nije nemoguće kao što zvuči, pa ako želite održati tjelesnu težinu ili ste na dijeti, dobro je znati koje voće izbjegavati.

Banane - jedna manja banana sadrži oko 14 g šećera, ako je to previše za vaše potrebe, pola banane možete dodati obroku, jogurtu ili salatama.

Grožđe - samo šaka grožđa sadrži oko 23 grama šećera, a to je jako puno za te male bobice koje se lako jedu. Manje ćete ga pojesti ako ih prerežete na pola i stavite u zamrzivač, ali će tako sigurno poslužiti kao prava ljetna poslastica koja se žvače nešto dulje.

>> Male promjene dnevne rutine za veliki gubitak kilograma >>

Kruške - jedna manja kruška sadrži oko 17 g šećera, ako pokušavate izgubiti višak kilograma, nemojte pojesti cijelu. Par kockica dodajte jogurtu ili voćnom soku, a možete ju dodati i salatama.

Lubenica - jedna kriška lubenice može sadržavati i do 17 g šećera, ali ona sadrži i elektrolite koji su organizmu potrebni kako bi se oporavio nakon sunčanja. Jedite lubenicu, samo u umjerenim količinama.

Mango - jedan magno sadrži oko 45 grama šećera, pa nije najbolji izbor za one na dijeti. Ako vam je mango omiljeno voće, a na dijeti ste, pojedite samo krišku ili dvije.

Trešnje - malo je onih koji trešnje ne vole, ali na žalost sadrže i puno šećera pa će samo mala porcija pružiti i do 18 grama šećera. Naravno, najbolje je pojesti male količine, mada znamo koliko je to teško...

>> Tajne vitkosti mršavih ljudi >>

Smokve - dvije manje smokve sadrže oko 16 g šećera, pa će vam biti dovoljno nekoliko kriški ove poslastice ako ste na dijeti. Dodajte ih doručku ili salatama.

19.06.2021. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/voce-nema-puno-secera-ponekad/132697/