objavljeno 30.03.2016. 11:54:00
PETICIJA

Vlasnici pasa traže povratak Jarunske livade

Ova peticija je za vraćanje livade u prijašnje stanje, kada je navedena površina bila dozvoljena za dovođenje pasa i puštanje istih na igru bez povodca

Vratite livadu psima
Vratite livadu psima (Peticija24.com)

Kvartovi Jarun, Vrbani, Prečko, Rudeš, Srednjaci... nemaju adekvatan park za pse. Do unazad nekoliko godina na jarunskoj livadi u SRC-u Jarun (na prostoru desno od ulaza Hrgovići) bio je veliki ograđen prostor za pse s postavljenim kantama za izmet i spravama.

Prije nekoliko godina za vrijeme Proslava Dana OS RH  je MORH izložio svoja vozila te je ograda maknuta, međutim nije ponovno postavljena/vraćena. Jedini park za pse u blizini je onaj na Vrbanima koji je neadekvatan kako za malene pse koji mogu izaći između dasaka koje su postavljene kao ograda (na mjestu gdje nedostaje živica i na ulaz u taj park), tako i za velike koji bez problema mogu preskočiti ogradu, a kada padne kiša sve je natopljeno vodom i pun je velikih rupa na kojima se psi mogu ozlijediti. Park nije niti primjene veličine obzirom na broj kvartova/pasa u blizini.

Peticija je da se livadi kod ulaza u Jarun (između ulaza Hrgovići i ulice Hrvatskog sokola) dodijeli status javne površine na kojoj je dozvoljeno šetati kućne ljubimce bez povodca (u skladu s "Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama grada Zagreba", Članak 15.) i, ukoliko je to potrebno, za vraćanje dijela ograde koja je uklonjena. 

Ova peticija je za vraćanje livade u prijašnje stanje, kada je navedena površina bila dozvoljena za dovođenje pasa i puštanje istih na igru bez povodca.

Navedeni prostor je travnata površina, te se postojeća površina ne koristi kao uređeni park, a dovoljno je velika za neometan boravak veceg broja pasa.

Navedena površina je prema prostornom plana planirana za izgradnju produžetka Jarunske ulice i do nedavno se koristila kao prostor za pseću livadu. Postoji ograda, a samo je jednim dijelom nema, jer je uklonjena.

Iz tog razloga pokrećemo ovu peticiju u kojoj se molimo vraćanje livade za pse, što ne iziskuje nikakvu investiciju, eventualni minimalni financijski trošak za postavljanje ograde na južnoj strani prema SRC Jarun (a i to nije nužno, jer ljubitelji pasa su spremni donirati).

Naši lajavci zaslužuju svoj park.

Lokacija prostora na kojem je bilo dozvoljeno istrčavaje i šetanje pasa bez povodca vidljiva je na niže označenom grafičkom prikazu.

Vratite livadu psima

Peticiju možete potpisati OVDJE!

30.03.2016. 11:54:00
http://m.metro-portal.hr/vlasnici-pasa-traze-povratak-jarunske-livade/97272/