objavljeno 01.09.2010. 14:37:19
ĐURO POPIJAČ:

Vlada ne raspravlja o pomoći MMF-a

VIDEO - Ministar gospodarstva Đuro Popijač potpisao je ugovor o dodjeli sredstava za izgradnju poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji

đuro popijač
đuro popijač (Biljana Gaurina/Cropix/Infopunkt)

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač danas je izjavio da će se proces privatizacije brodogradilišta završiti kada program restruktiriranja ocijeni Europska komisija. Odgovarajući na novinarska pitanja nakon potpisivanja sporazuma s općinama i gradovima Zagrebačke županije o financiranju poduzetničkih zona, Popijač je zanijekao da je uži kabinet vlade danas raspravljao o kreditnim ponudama MMF-a.

Popijač je ocijenio da je za oporavak hrvatskog gospodarstva potrebno i više investicija u industriju. Između ostalog  je najavio da poslije podne odlazi s vladinom delegacijom u posjet Libiji.

Zagrebački župan Stjepan Kožić je potvrdio da će švedski proizvođač namještaja Ikea vrlo brzo doći u jednu od poduzetničkih zona zagrebačke županije, te prema najavama uložiti oko 300 milijuna eura. Najavio je i dolazak norveških investicijskih fondova koji, po Kožićevim riječima, namjeravaju uložiti 1,2 milijarde eura u Hrvatskoj.

Ministar Popijač potpisao je u prostorijama Zagrebačke županije ugovore o dodjeli sredstava temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu po Projektu izgradnje poduzetničkih zona u šest općina i gradova u Zagrebačkoj županiji. Ukupna vrijednost ugovora je 6,650 milijuna kuna, a riječ je o 20 poduzetničkih zona.

Popijač je naglasio da projekti za poticanje malog i srednjeg poduzetništva nisu izgubili novac posljednjim rebalansom proračuna. Ministar očekuje da će svi projekti uskoro biti i realizirani. Podsjetio je da je od 2004. u Hrvatskoj otvoreno oko 300 poduzetničkih zona za koje je država dala oko 9.000 hektara zemljišta, te da je u tim zonama zaposleno 40.000 radnika.

Popijač je potpisao ugovore s predstavnicima općina Jakovlje, Rakovec i Pisarovina te gradova Velike Gorice, Vrbovca te Svetog Ivana Zeline. (Infopunkt/metro-portal)

01.09.2010. 14:37:19
http://m.metro-portal.hr/vlada-ne-raspravlja-o-pomoci-mmf-a/47160/