objavljeno 09.09.2012. 08:37:00
WBC

Vitalij Kličko prekidom obranio titulu protiv Manuela Charra

POGLEDAJTE VIDEO: Charr se predstavio kao snažan borac, no Vitalij Kličko je pokazao zašto već devet godina nosi pojas svjetskog prvaka

Kličko nastavlja dominirati
Kličko nastavlja dominirati (Screenshot YouTube)

Vitalij Kličko obranio je naslov prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC pobjedom nad Nijemcem Manuelom Charrom prekidom u četvrtoj rundi. Tako se nastavila dominacija braće Kličko kojima, izgleda, baš nitko ne može oduzeti pojaseve svjetskih prvaka.

Charr je bio možda i najozbiljniji protivnik kojeg smo vidjeli u ringu s jednim od gorostasnih Ukrajinaca, a u najavam meča hrabrio se kako će Klička poslati u mirovinu, no Vitalij Kličko nije dozvolio iznenađenje.

Iako je već u prvoj rundi Charr nekoliko puta dobro uzdrmao Klička udarcima u glavu, ali Ukrajinac je jednostavno dodao gas i druga je runda bila puna odličnih udaraca s obje strane. Kličko je tada krošeom raspalio Charra u potiljak, tako da mu je sudac morao brojati.

U trećoj je rundi Kličko počeo sa svojom klasičnom taktikom umaranja protivnika, što je nakon gotovo dvije runde i dalo rezultat. Charr je opustio gard krajem četvrte runde, sijevnuo je aperkat koji mu je razbio desnu arkadu i sudac je uskoro prekino meč zbog obilnog krvarenja.

Charr se nije želio pomiriti s odlukom sudaca i napadao je Klička, udarao po ringu i pokazivao svoju želju za nastavkom borbe, no na kraju je morao prihvatiti poraz i čestitati Kličku na obrani naslova.

09.09.2012. 08:37:00
http://m.metro-portal.hr/vitalij-klicko-prekidom-obranio-titulu-protiv-manuela-charra/73796/